The Kik

The Kik op 28 oktober in Podium De Vorstin te Hilversum

The Kik, Nederlands bekendste bietband staat op 28 oktober in podium De Vorstin te Hilversum. Eerder dit jaar kwam Stad En Land uit, het derde album van het viertal. Volledig opgenomen, gecomponeerd en gearrangeerd in de naar eigen smaak en goeddunken ingerichte Paf! Studio te Rotterdam.

=> Lees hier ons interview met The Kik!

Het mag dan even geduurd hebben voordat er nieuwe studiowerk aan de oppervlakte is gekomen, maar The Kik heeft niet stilgezeten. Het zou geen cliché zijn als er geen kern van waarheid in zat. Na het verschijnen van album 2 volgden een club en festival tour door stad en land (jawel!). Bijna drie jaar is verstreken tussen het verschijnen van album nummer twee en drie.

En al die ervaring en emoties die het leven en het theater en die festivals met zich mee brengen heeft The Kik zowel muzikaal als inhoudelijk trachten te vatten in het album Stad & Land. Nog steeds doorspekt van het tijdloze jaren ’60 geluid. Maar verrijkt met nog meer muzikaliteit, emotie en humor. En altijd op het scherpst van de snede.

Clean Pete
In het voorprogramma staat Clean Pete. Vervlochten samenspel en samenzang zoals alleen verweven genen die kunnen brengen; u bent vast en zeker bekend met de opzienbare verschijning Clean Pete. Twee zussen net zo on-inwisselbaar als dat ze verwisselbaar zijn – en ergens daar tussenin liedjes die zonder blikken en blozen je hart ondersteboven hangen.

De frisse energie van de popliedjes zorgt bij Clean Pete voor verrassend contrast – je waardeert je zachte bank pas echt wanneer je eerst vol op een ritmesectie bent gaan zitten. Twee, naar zeggen, heel leuke en begenadigde muzikanten (genaamd Sam en Kees) rammen die vuige, gruizige riffs van je favo doowop 70’s popgroep door je sternum heen. Clean Pete ontpopt zich tot regelrechte popgroep.

LIVEDATUM 27/10 Hedon, Zwolle 28/10 De Vorstin, Hilversum 03/11 Mezz, Breda