Dream Wife

Britse gitaarband Dream Wife kondigt debuutalbum aan

Engeland heeft er met de jonge Britse gitaarband Dream Wife een kersverse ‘next big thing’ bij. Niet alleen in eigen land maar ook buiten de landsgrenzen worden de Londense dames uit verschillende hoeken al beschouwd als een nieuwe belofte binnen de indie/punk scene. En dat kan ook bijna niet anders met die heerlijk aanstekelijke en speelse liedjes vol melodieuze refreintjes en pakkende gitaarlijnen.

En na al wat geslaagde singles en EP’s te hebben uitgebracht heeft het powertrio, dat bestaat uit de IJslandse Rakel Mjöll (zang) en de Britse Alice Go (gitaar/zang) en Bella Podpadec (bas/zang), vandaag dan eindelijk hun gelijknamige debuutalbum aangekondigd. Op 26 januari ziet deze eerste langspeler het levenslicht (via Lucky Number/NEWS).

Vorig jaar bracht het drietal, dat elkaar op de Brighton Art College heeft leren kennen, hun eerste release EP01 uit. Deze kon al snel rekenen op de support van invloedrijke radio stations waaronder BBC, Beats 1, KEXP en NPR. Ook toonaangevende muziekpers zoals NME, The Guardian, Dazed en Stereogum waren al gauw overtuigd van de “old school indiepunk anthems for the Instagram Generation”.

Tegelijk met de albumaankondiging is er ook een nieuwe track vrijgegeven. Het is de albumopener Let’s Make Out die hier kan worden beluisterd en waarover de band zegt: “Our very own punk-rock rage-filled rallying cry.”