LiveGuide

Oscar and the Wolf, Julien Baker en Protomartyr in LiveGuide Radio #9

De november-issue van LiveGuide is vanaf vandaag overal in het land verkrijgbaar. Snel halen dus, want vanavond tussen 20:00 en 21:00 uur hoor je op Pinguin Radio de soundtrack bij de 36e editie van de gratis concert- en festivalkrant.

In de negende uitzending van LiveGuide Radio (elke laatste maandag van de maand) gaat onder meer Oscar and the Wolf voorbijkomen. Frontman Max Colombie prijkt staat in vuur en vlam op de cover van LiveGuide #36. Met hem staat in het krantje een uitgebreid interview over zijn kunstige imago, de rol van drama rond zijn persona, dierlijke instincten en het verlangen naar oneindigheid.

Best New Music
Verder wordt met een Poolse groupie teruggeblikt op de topshow van Lorde in Poppodium 013 en duikt LiveGuide het bed in met Julien Baker. Haar nieuwe album werd afgelopen week door Pitchfork nog uitgeroepen tot Best New Music. Verder zijn er interviews met postpunkers Protomartyr, de lol trappende psychpop-strijders van The Mysterons en het Arnhemse hiphopcollectief Potential Criminal, dat een EP in broekvorm heeft uitgebracht…

Twitter-god
Dat is nog niet alles. Hiphopper en Serena Williams-adept Yung Nnelg deelt in LiveGuide zijn weinig ingetogen rider, apolitieke Catalaan Max Meser wordt het hemd van het lijf gevraagd over Twitter-god James Blunt en er is ook nog een mooie ode aan de onlangs overleden Charles Bradley.

Playlist LiveGuide Radio #9

  1. Charles Bradley – The World (Is Going Up In Flames)
  2. Julien Baker – Appointments
  3. King Krule – Czech One
  4. Melanie de Biasio – Your Freedom Is The End Of Me
  5. Millionaire – I’m Not Who You Think You Are
  6. Protomartyr – A Private Understanding
  7. I Am Oak – Woandering
  8. Ibeyi – Away Away
  9. J. Bernardt – Running Days
  10. Lorde – Homemade Dynamite
  11. Max Meser – She
  12. Oscar and the Wolf – Touch Down
  13. Potential Criminal – Observe
  14. The Mysterons – Binary Code
  15. Yung Nnelg – Serena