vandenberg's moonkings

Vandenberg’s Moonkings neemt religie onder de loep in nieuwe video

Vier jaar nadat Ad Vandenberg een spectaculaire comeback maakte met Vandenberg’s Moonkings is er nu het tweede album, simpelweg getiteld MK II. Het album heeft dezelfde charmes als het debuut. De band weet opnieuw een brug te slaan tussen de bluesy hardrock uit de jaren 70 en heavy rock die juist heel hedendaags is.

Vandenberg zelf schittert als gitarist, terwijl ook het spel van de rest van de band weer van eenzame klasse is. Toch heeft MK II nog meer te bieden dan het onvolprezen debuut uit 2014. 3 november komt de nieuwe plaat uit. De band heeft een video uitgebracht bij het nummer What doesn’t kill you, met een allesbehalve clichématige rock-‘n-rolltekst, handelend over de huidige situatie in de wereld, gedomineerd door godsdienstellende. De video is opgenomen in een kerk.

What doesn’t kill you

A world on fire
Tempestuous times
You don’t wanna hide
But still you want to keep yourself alive
It seems complicated
To see eye to eye
Instead of trampling  the line between wrong and right

What doesn’t kill you
Is making you stronger
You’re a survivor,
Your mind set to carry on
What doesn’t kill you
Is making you stronger
Stand your ground

One mans god
Is another mans death
Each religion is convinced
Their God is higher than the rest
But I ain’t bowing
Lord knows that I won’t bend
Staying true to yourself
Until the end 

In november en december van dit jaar gaat de band op tournee door Nederland. Liefhebbers van Vandenberg’s Moonkings luisteren natuurlijk ook naar Pinguin Radio’s Aardschok.

LIVEDATA 11/11 Atak, Enschede (albumreleaseshow) 17/11 013, Tilburg 18/11 Boerderij, Zoetermeer 08/12 Neushoorn, Leeuwarden 09/12 Doornroosje, Nijmegen 15/12 Victorie, Alkmaar 22/12 Hedon, Zwolle 23/12 Bosuil, Weert