Sharon Jones

Laatste Sharon Jones-album Soul Of A Woman verschijnt 17 november

Sharon JonesSoul Of A Woman zal het laatste album van Sharon Jones zijn. Een waardig testament voor het leven en de carrière van Daptones queen of soul. Een fantastisch liveperformer. Met achter haar een van de beste soulbands ooit.

In het jaar voorafgaand aan haar dood in 2016 was Sharon Jones bijna continu op tournee. Toch vond de onverschrokken zangeres tijd om een ​​studioalbum te voltooien. Soul of a Woman bevat elf liedjes die onthullen dat de emotie en dynamiek in Jones’ stem tot op het laatst in volle kracht bleven.

De liedjes op Soul Of A Woman illustreren twee verschillende kanten van het geluid van de The Dap-Kings. Kant A van de lp bevat rauwe bluessoul , zoals Matter Of Time en Sail On!, waarin Jones de ruimte krijgt haar enorme vocale kracht laten horen. Kant B bevat meer gesofisticeerde soulnummers met orkestbegeleiding. Op tracks als When I Saw Your Face en These Tears (No Longer For You) horen we een kwetsbaarheid in de stem van Jones, die je meteen diep naar binnen trekt. Een meer dan waardig afscheid van een zangeres en haar band op de top van hun kunnen.