Zorita

Zorita laat eerste geluid horen van nieuw album Aphrodite

Aphrodite is de titel van Zorita’s nieuwe album dat vrijdag 8 december verschijnt. Het album wordt zaterdag 16 december gepresenteerd in Paradiso. De titeltrack is beschikbaar op alle online platforms en de bijbehorende video is te bekijken op YouTube.

Met hun eigenzinnige derde plaat slaat de achtkoppige band een nieuwe weg in. Op dit nieuwe album wordt de kenmerkende akoestische sound aangevuld met beats, psychedelische synths en strakke riffs.

Aphrodite is het resultaat van flink wat omzwervingen omwille van de liefde. Frontman Carlos Zorita Diaz volgde zijn hart naar Amerika, beleefde doorrookte nachten in de muziekhuizen van Cuba, maar belandde ook slapend en alleen in de catacomben van een verlaten kerk. De liefde achterna, of ervoor op de vlucht.

De plaat bevat een eclectische verzameling van nummers. Er zijn onmiskenbare popsongs, met galmende gitaren en donkere refreinen, maar ook broeierige, psychedelische nummers, doordrenkt met voodoo en rum. Ingetogen, dromerige ballads wisselen af met rauwe, swingende tonen en snerpende violen. Dreigend en sinister, zoet en lichtvoetig; Zorita toont zich met Aphrodite in vele gedaantes.

Aphrodite is een verkenning van de liefde, van verslaving en gemis, tot twijfel en afkeer. “I’m the drug you can’t ignore, make you crawl back for more.” – de titeltrack van het album is tegelijk dreigend en verleidelijk. Deze single is vanaf vandaag te beluisteren op alle download- en streamingdiensten.

LIVEDATA 01/12 So What, Gouda (+ Evil Empire Orchestra) 16/12 Paradiso, Amsterdam (Albumpresentatie) 22/12 Simplon, Groningen 05/01/2018 Luxor Live, Arnhem 12/01/2018 Café Wilhelmina, Eindhoven 26/01/2018 Asteriks, Leeuwarden 12/04/2018 Gebr. De Nobel, Leiden (+ Zorita)