gogo penguin

Revolutionair trio GoGo Penguin in 2018 naar Nederland en België

Ja, wij bij Pinguin Radio hebben wel wat met pinguïns. Daarom ook misschien wel met het revolutionaire akoestische-elektronische trio GoGo Penguin uit Manchester, dat bestaat uit pianist Chris Illingworth, bassist Nick Blacka en drummer Rob Turner.

Gebruikmakend van een bedwelmend brouwsel van invloeden, variërend van Brian Eno, John Cage, Massive Attack tot Aphex Twin naar Manchesters grijze, doorregen stedelijke straten, creëren ze een dapper nieuw geluid dat helemaal van hen is.

Gedefinieerd door ruisende breakbeats, krachtige bas, telepathisch samenspel en een voorliefde voor een anthemachtige melodie, creëren ze een emotioneel rijk gehemelte.  GoGo Penguin is een van de meest opwindende nieuwe bands die in jaren uit het Verenigd Koninkrijk zijn voortgekomen. Hun album v2.0 ontving in 2014 de Mercury Prize Album van het Jaar en heeft de Britten een legioen fans over de hele wereld opgeleverd. Het sprankelt, bruist, windt op en brengt jazz naar de massa. Ook rockgeoriënteerd publiek gaat voor de bijl.

Liefhebbers van GoGo Penguin luisteren natuurlijk naar Pinguin Pluche!

LIVEDATA 09/03 Paradiso, Amsterdam 10/03 AB, Brussel