MOSS

Moss + Nouveau Vélo op 24 november naar Patronaat

Subtiele gitaarliedjes met eigenzinnige twists door een van Nederlands beste indiebands. Moss komt dit najaar voor een show naar Patronaat. Hun meest recente plaat Strike kwam eerder dit jaar uit en ontving louter lovende recensies.

Zo schreef de Volkskrant: ”Moss-album is hoogtepunt in de Nederlandse rockmuziek”. De band startte in 2003 en bracht in 2007 hun eerste studioalbum The Long Way Back uit, dat werd uiteindelijk opgevolgd met Never Be Scared / Don’t Be A Hero (2009), Ornaments (2012), We Both Know The Rest Is Noise (2014) en Strike (2017). Met dat laatste album zorgt de Nederlandse band voor materiaal dat zowel modern als tijdloos klinkt.

De Brabantse band Nouveau Veló maakt rauwe indiepop met sterke gitaarrifs. Hun album Reflections is begin dit jaar – 17 maart – verschenen via Excelsior Recordings. De single, Day At Work ging in première op The Daily Indie. Zij schreven hierover het volgende: “Een warmer, speelser en poppier geluid overheerst de eerste single van de plaat. De wand van effecten en galm is afgebroken, waardoor het pure en catchy talent van Nouveau Vélo volledig bloot is komen te liggen.”

LIVEDATUM 24/11 Patronaat, Haarlem