Naive Set

Naive Set terug met onweerstaanbare single en coltrui

Twee jaar na de ‘zorgeloos sprankelende indiepopplaat’ Dragon verschijnt een nieuwe single van de Amsterdamse indiepopband Naive Set. De nummers So Far So Gone / Sie woll’n Spaß werden in London opgenomen met James Hoare (Ultimate Painting). De 7” single is een vooraankondiging van een in maart te verschijnen nieuw album. Het vinyl is voor het eerst te verkrijgen bij de twee releaseshows deze week, in Amsterdam en Rotterdam. De muziek en de bijbehorende video voor So Far So Gone zijn vanaf nu te zien en te horen bij The Daily Indie en op de digitale platforms.

Na het goed ontvangen tweede album Dragon [2015] speelde Naive Set onder andere op Noorderslag, Grasnapolsky en Motel Mozaique. Ook deelde de band meermalen het podium met de zielsverwante Britse band Ultimate Painting. Van het een kwam het ander, en de band besloot het derde album op te nemen in de thuisstudio van frontman James Hoare in Londen. Een voorproefje verschijnt vandaag in de vorm van single So Far So Gone met de fantastische bijbehorende video. Terug zijn de herkenbare, onweerstaanbare melodieën; nieuw is de Mart Smeets-trui.

Bassist Caspar Stalenhoef: “Alles is opgenomen op acht sporen, wat een beperking is waar je productief van wordt. Je moet al tijdens het opnemen belangrijke beslissingen maken, waardoor veel spontane ideeën in het eindresultaat bewaard blijven. Die ongecompliceerde benadering kun je terughoren en dat past goed bij onze muziek.”

In januari 2016 speelde Naive Set op het Van Onderen-festival in de grote zaal van Paradiso, een van de eerste optredens als kwintet, na de toevoeging van toetsenist/gitarist Arie van Vliet. Het nog titelloze nieuwe album staat gepland voor maart 2018.

De video voor So Far So Gone werd gemaakt door de jonge Russische filmmaker Roman Ermolaev, die aan de Gerrit Rietveld Academie studeerde. De fysieke 7” single verschijnt bij Subroutine Records.

LIVEDATA 17/11 Cinetol, Amsterdam 18/11 Roodkapje, Rotterdam