Grasnapolsky

Eerste namen van Grasnapolsky 2018 zijn bekend

De eerste veertien namen voor Grasnapolsky 2018 zijn gepresenteerd:
Liima (DK), Matteo Myderwyk, Ghostpoet (UK), Felix Pallas (BE), Sextile (US), Afterpartees, Pitou, Grapell (SE), Arp Frique, Fungo Bat, De Cultuur, Coyoco, Feng Suave en San Dollar.

De trouwe bezoekers die tickets kochten via de pre-sale wisten het mogelijk al, het Deens-Finse Liima komt op bezoek. De band, met meerdere leden van Efterklang, gooide onlangs hoge ogen met hun tweede album 1982. Sfeervolle elektronica met een flinke scheut reverb om bij weg te dromen. Daarnaast reist  Ghostpoet af naar de Veluwe. De Britse zanger en producer experimenteert graag met uiteenlopende stijlen en levert op het podium een eigenzinnig mengsel van hiphop, rock, elektronica en funk. Zij delen deze editie het podium met onder anderen Felix Pallas, Sextile en Grapell.

Ook ons eigen land is deze editie weer goed vertegenwoordigd. Zo staat de veelbelovende, jonge toetsenist Matteo Myderwyk in de Zenderzaal. Hij wist zichzelf in de kijker te spelen met zijn optreden op Into the Great Wide Open. Verder kun je 2, 3 en 4 februari komen genieten van Pitou, Afterpartees, Fungo Bat, Arp Frique (foto), Coyoco, San Dollar, Feng Suave en De Cultuur.

Arp Frique

In december het volgende deel van de line-up. Met Ver weg / Dichtbij als thema wordt dit jaar de geschiedenis van radio Kootwijk tegenover het heden gezet, wordt wat klein lijkt groot gemaakt en het onzichtbare zichtbaar. Artiesten in de brede zin van het woord geven betekenis aan deze verhalen. Denk hierbij aan mooie audiovisuele installaties, lichtsculpturen, fotografie en spoken word-performances. Daarnaast werden voorheen safari’s aangeboden en dit jaar kunnen bezoekers op expeditie. Met een andere blik op de omgeving word je door de boswachter of een audiotour rondgeleid tijdens verschillende wandel- of fietsexpedities in de rust en ruimte van deze adembenemende omgeving.

Overnachten op de Berkenhorst
Landal Rabbit Hill zit inmiddels vol. Er is nog wél plek op vakantiepark de Berkenhorst, het park waar de bezoekers in 2014 ook bleven slapen. De Berkenhorst heeft tot half december stevige vroegboekkortingen, en daar bovenop leuke aanbiedingen voor Grasnapolsky-bezoekers als je telefonisch of per mail boekt. Een shuttle brengt bezoekers van Landal naar de Berkenhorst.

Grasnapolsky: 2, 3 en 4 februari 2018