Matt Winson

Clipprimeur: nieuwste single Matt Winson nog specialer met V27 Tapes

Na het succes van debuutalbum Woodfalls begin 2017 brengt Matt Winson vandaag de nieuwe single Medea uit, inclusief een geweldige opname in The Moon Music Studios van V27 Tapes.

De Nederlands/Letse band Matt Winson maakt eigenzinnige, catchy folkliedjes die doen denken aan de muziek van Patrick Watson, Bon Iver en Fleet Foxes. De meerstemmige zang wordt begeleid door een diverse mix van instrumenten, waaronder banjo, trompet en mandoline.

In de zomer van 2015 bracht Matt Winson in een uitverkocht Gebr. De Nobel in Leiden hun eerste EP Glowing Eyes uit en die werd geselecteerd voor de 3voor12 Luisterpaal.. In het verlengde daarvan volgde een internationale tour door Duitsland en de Baltische staten. De folky luisterliedjes sloegen aan en bleven niet onopgemerkt door de Nederlandse muziekindustrie. Het debuutalbum Woodfalls kwam begin 2017 uit en is het resultaat van vijf jaar liedjes schrijven. Liedjes die ooit begonnen in de studentenkamers van Matthijs Steur en Pieter van Winsen en zich verder ontwikkelden tijdens reizen door de VS, optredens op straat en in de repetitieruimte. Afgelopen oktober speelden ze de aftershow van The National in AFAS Live.

V27 Tapes maakte een livevideo van de nieuwe single live vanuit het Limburgse The Moon Music Studios.