Pearl Jam

Pearl Jam naar Pinkpop 2018 en Rock Werchter 2018

Pearl Jam! Een volgende topnaam voor Pinkpop 2018 en Rock Werchter 2018. Vrijdag 15 juni staat de band op Pinkpop en later zullen ze op de derde festivaldag van Rock Werchter – zaterdag 7 juli – te zien zijn.

Pearl Jam reist volgende zomer door Europa. De tournee brengt hen opnieuw naar Werchter (België). Amper veertien concerten staan op de planning.

Pinkpop
In 1991 zorgde de debuutplaat van Pearl Jam, Ten, er in één klap voor dat de band de sterrenstatus kreeg. Inmiddels is de band uit grungehoofdstad Seattle tien studioalbums, honderden unieke liveconcerten, bijna even zoveel bootlegs en ruim 85 miljoen verkochte albums verder. De band en het festival zijn geen onbekenden voor elkaar. Zo is de sprong van frontman Eddie Vedder vanaf de televisiekraan tijdens Pinkpop 1992 al jaren een van de meest bekeken Youtubefilmpjes over het festival en is dat optreden voor vele fans en de bandleden zelf nog altijd een van de hoogtepunten uit de carrière van de band. Pearl Jam is nog altijd immens populair in Nederland, de livereputatie is ongekend waarbij de grote hits zoals Alive, Even Flow en Jeremy worden afgewisseld met minderbekend werk. En altijd met de zekerheid dat geen show dezelfde is.

Rock Werchter
Vier headliners zijn inmiddels gekend voor de komende editie van Rock Werchter, die van 5 juli tot 8 juli plaatsvindt in het Festivalpark. Queens of The Stone Age en Gorillaz zijn er donderdag 5 juli, Pearl Jam zaterdag 7 juli. Nick Cave And The Bad Seeds geven acte de présence op zondag 8 juli. Meer namen volgen.

LIVEDATUM 12/06 Ziggo Dome, Amsterdam
LIVEDATUM 15/06 Pinkpop, Landgraaf

LIVEDATUM 07/07 Rock Werchter, Werchter