Stone Temple Pilots

Stone Temple Pilots – Meadow

Qua frontmannen blijft Stone Temple Pilots weinig bespaard. Na de dood van Scott Weiland, was zijn vervanger Chester Bennington ook een kort leven beschoren – treurig genoeg letterlijk en figuurlijk. Inmiddels heeft de Amerikaanse band weer een nieuwe zanger: Jeff Gutt, wiens stem enigszins doet denken aan die van Weiland.

Stone Temple Pilots heeft zijn nieuwste single Meadow inmiddels het levenslicht laten zien en dat is zó’n lekkere track dat-ie aankomende week Breekijzer is op Pinguin On The Rocks.

De originele frontman Scott Weiland werd in december 2015 dood aangetroffen in zijn tourbus, met een toxicologisch rapport dat zijn overlijden gedeeltelijk toeschrijft aan drugsgebruik, evenals aan hart- en vaatziekten en astma. Chester Bennington, inmiddels dus ook overleden, was tussen 2013 en 2015 zanger van Stone Temple Pilots, maar vertrok om zich te concentreren op zijn werk met Linkin Park.

Stone Temple Pilots heeft nu zijn nieuwe zanger gevonden in Jeff Gutt, voormalig vocalist van nu-metalband Dry Cell en tweevoudig deelnemer aan The X Factor. Het heerlijk rockende Meadow verschijnt op het nieuwe album van de band dat volgend voorjaar uitkomt. Het geluid met de nieuwe zanger Gutt betekent geen stijlbreuk, maar is ouderwets knallend en dus ouderwets Stone Temple Pilots.