Brendan James

Singer-songwriter Brendan James in april naar Hedon en Metropool

De Amerikaanse singer-songwriter Brendan James speelt in april in Nederland. De kaartverkoop voor de show is gestart via de diverse websites.

In 2015 kwam Brendan James voor het eerst naar Europa als support van zijn goede vriend Matt Simons. In Nederland hebben we Brendan James toen leren kennen als een goedlachse verhalenverteller met geweldige liedjes en een prachtige stem. Brendan James stond ook al in het voorprogramma van gevestigde artiesten als John Legend, John Mayer en Paula Cole. Dit najaar speelde Brendan James nog een zo goed als uitverkochte show in Paradiso Amsterdam.

brendan jamesBrendan James haalt zijn inspiratie uit James Taylor, Bob Dylan en Elton John. Zijn muziek wordt tevens gebruikt voor meer dan 15 grote televisieseries, waaronder One Tree Hill en Private Practice.

Eerder dit jaar verscheen het nieuwe album The Howl. De albumtitel is een verwijzing naar een recensie van de voorgaande release Simplify, waarin een journalist de plaat beschreef als een ingetogen plaat. Met The Howl bewijst Brendan James het tegendeel door een nieuw, energiek en upbeat geluid te laten horen met nog meer potentieel voor de toekomst.

LIVEDATA 12/04 Fluor, Amersfoort 13/04 De Spot, Middelburg 15/04 Hedon, Zwolle 17/04 Lantaren Venster, Rotterdam 18/04 Luxor Live, Arnhem 19/04 Neushoorn, Leeuwarden 20/04 Metropool, Hengelo 23/04 TivoliVredenburg, Utrecht