Karma To Burn

Karma To Burn naar Gebr. de Nobel, Burgerweeshuis en Poppodium Volt

Sinds hun veelgeprezen debuutalbum uit 1997 hebben de riff-gedreven, zwaar groovende instrumentale songs van Karma To Burn bijna de hele geschiedenis van de internationale rockmuziek weerspiegeld. Het mag duidelijk zijn dat het componeren van een nummer zonder zang veel concentratie op de continue stroom van de arrangementen vereist, er is immers geen zanger om zwakke passages te verbergen. Dit heeft tot gevolg dat alle Karma To Burn tracks voelen als een ritje in een achtbaan: je wordt meegesleurd en de spanning verdwijnt geen enkel moment.

MOUNTAIN CZAR
Hun nieuwste album heet Mountain Czar en is bedoeld als een ironische verwijzing naar de stilistische richting van de band, omdat in de begintijd de muziek van dit Amerikaanse trio werd aangeduid als stonerrock, hoewel geen van de muzikanten marihuana rookt. Toen werd hun stijl bestempeld als desert rock, hoewel Karma To Burn niet afkomstig is uit de woestijn, maar uit West Virginia, die ook ‘The Mountain State’ wordt genoemd. “Dus stelde het zichzelf praktisch voor, toen we op zoek waren naar een term die echt bij onze muziek past,” grijnst gitarist William Mecum.

SUPPORT: KOMATSU (Burgerweeshuis & Poppodium Volt)
Men neemt de bruutheid en kracht van Repomen, het eigenwijze en meeslepende van The Goods en de vastberadenheid en het robuuste van SQY. Rij hier met een bulldozer overheen, pers het samen, hak het in stukken en probeer het ten slotte zonder al te veel zorg aan elkaar te lassen. Een likje verf hier en daar en aanschouw de geboorte van een nieuwe machine: Komatsu. Stap in, bevestig uw riemen, haal de hendel over en probeer hem in bedwang te houden. Deze machine staat garant voor een ongekende, overrompelende demonstratie.

LIVEDATA 04/01 Gebr. de Nobel, Leiden 05/01 Burgerweeshuis, Deventer 06/01 Poppodium Volt, Sittard 07/01 Altstadt, Eindhoven