Dakota

Muzikale Overrompeling #6: Rob Acda Award, Afterslag en Club Pussycat

Onder de naam Muzikale Overrompeling vertellen wij je waar je de nieuwste, hipste, vetste en soms nog relatief onbekendste bandjes kunt zien. Elke week een fijne verzameling met de heetste tips in de lekkerste poppodia van Nederland. Laat je dus verrassen en tref bandjes voor hun grote doorbraak. Kun jij later zeggen: “Ik was er bij.”

PatronaatDe Rob Acda Award is een muzikale competitie voor veelbelovende muzikanten uit Haarlem en omstreken. Zij krijgen middels de competitie de kans om de volgende stap te zetten in hun muzikale carrière.

De competitie biedt de deelnemers de kans podiumervaring op te doen, feedback te krijgen van professionals, bekendheid te verwerven en potentieel naar huis te gaan met een goedgevuld prijzenpakket.

LINE-UP
Cold Turkey, Dogs Called Kitty, ‘t Vlaggenschip, Maeland en FilthyMcNasty.

LIVEDATUM 19/01 Rob Acda Award @ Patronaat, Haarlem

GigantAfterslag is hét festival voor muziekminnend Apeldoorn en omgeving. De naam verwijst niet heel subtiel naar Europa’s belangrijkste showcase festival Eurosonic Noorderslag, en vindt dan ook plaats op de zondag na dit Groningse festival. De gehele zondag speelt een keur aan artiesten en bands die behoren tot de ESNS-selectie van dat jaar een show(case). Een geweldige gelegenheid voor de lokale en regionale muziekliefhebbers om een overzicht te krijgen van de laatste ontwikkelingen in het Europese muziekaanbod! In het verleden speelden o.a. Indian Askin, Larry Gus, The Grand East, Call It Off, Andy Burrows en Paceshifters al op Afterslag.

Line-up:
– Cartiez
– Coals (PL)
– Dakota (foto)
– Nana Adjoa
– Nordmann (BE)
– Pardans (DK)
– Rosborough (IE)
– The Overslept

LIVEDATUM 21/01 Gigant, Apeldoorn

Podium VictorieEen avond waarin twee bands hun krachten bundelen voor een onvergetelijk geheel; The Howlin’ combineert soul, blues en alternatieve invloeden tot een moderne eigen sound, overgoten met een flinke dosis rauwe verleiding. AVI ON FIRE verkent de grenzen van de alternatieve indiepop; een frisse sound, gelaagde teksten verpakt in catchy songs die je nog dagen blijven achtervolgen.

Samen klimmen deze twee formaties naar een nieuw niveau, een explosieve avond vol bezieling, plezier en broeierige uitschieters. Kom het meemaken, en we garanderen dat je dansend, een beetje shaky en tintelend van top tot teen naar huis gaat.

LIVEDATUM 01/02 Club Pussycat @ Podium Victorie, Alkmaar

De VorstinHet maandelijkse evenement voor je portie nieuwe oogst aan bands uit Nederland. Een avond waarbij je niet alleen getrakteerd wordt op een zak biologische patat en een drankje, maar ook op een avond gevuld met nieuwe toffe bands.

Drie bands die op het punt staat door te breken kan je alvast checken in De Vorstin! Voor €5,- is deze Patat Met wél goed voor je.

Tijdens deze editie staan Iguana Death Cult, Yasmine en The Hazzah op het podium. Doe mij maar een patatje met, alsjeblieft!

LIVEDATUM 16/02 De Vorstin, Hilversum