Sam Renascent

Primeur: Sam Renascent is dé belofte voor 2018!

Sam Renascent is een 23-jaar jonge (van oorsprong Congolese) Belgische artiest die via omzwervingen in de Amerikaanse Rutgers State University en het Amsterdamse Conservatorium in Londen belandde en daar momenteel een master volgt aan de universiteit. Vandaag verschijnt de eerste single Kobotama, die hij samen met topproducer Steve Osborne (U2, Placebo, Elbow) en Pete Hutchings (Adele, Goldfrapp, Kylie Minogue) opnam.

De eerste single Kobotama is een popsong met vintage synthesizers, elektronische beats en een refrein dat zich na één keer luisteren al diep in je geheugen nestelt. De Afrikaanse accenten – de percussie, de balafon, de elektrische gitaar die zo typisch is voor soukous – geven het nummer een unieke persoonlijkheid. Sam bevestigt dat de titel, Lingala voor “opnieuw geboren”, absoluut een knipoog is naar zijn Congolese familie. “En bovendien, hoe cool klinkt dat woord?”.

De Belgische pers is al om: De Morgen noemde hem een van de tien grote Belgische beloften voor 2018 en Knack maakte een backstage item in zijn studio, dat binnenkort online verschijnt.

Liefhebbers luisteren uiteraard naar Pinguin Pop!