LiveGuide

Kendrick Lamar, Khruangbin en Wand in LiveGuide Radio #11

LiveGuideDroevig nieuws: in de 38e uitgave van de gratis concert- en festivalkrant LiveGuide komt een einde aan een traditie. Na 37 nummers waarin de coveract ook altijd geïnterviewd werd, staat op de februari-editie hiphopster Kendrick Lamar. Hijzelf komt niet aan het woord, maar vijf beroemde fans wel.

In het verhaal staat de opvatting dat hij in iedere hoek fans heeft centraal. Man of vrouw, zwart of blank, hipster of hiphead: iedereen houdt van K-Dot. LiveGuide nam de proef op de som door een legendarische funkheld (George Clinton), een popzangeres (Lakshmi), een singer/songwriter (Leif Vollebekk), een hiphopproducer (Reverse) en een folkrocker (Ben Harper) aan het woord te laten. De vijf prominenten uit de muziekbiz leggen ieder op hun eigen manier uit wat Kung Fu Kenny nou zo geniaal maakt.

Eefjes backstageridertje
In de februari-issue van LiveGuide vind je verder interviews met Wand, JAGD, Khruangbin en Bonne Aparte, terwijl de momenteel solo tourende Eefje de Visser haar rider deelt en Mitch Rivers in de Fanboykwiz! het hemd van het lijf wordt gevraagd over The Killers. Het blad staat ook nog stil bij de beste albums van het moment, de hoogtepunten van een zinderende editie van Eurosonic Noorderslag (o.a. Superorganism, Altin Gün en HMLTD) en de vetste festivals voor wie niet kan wachten tot Paaspop, de officieuze opener van het festivalseizoen.

LiveGuide Radio
LiveGuide is vanaf maandag gratis verkrijgbaar op zo’n 550 locaties in Nederland, zoals popzalen, universiteiten en koffietentjes. Vanavond tussen 20:00 en 21:00 uur hoor je de artiesten uit de nieuwe editie weer voorbijkomen bij Pinguin tijdens de elfde uitzending van LiveGuide Radio. De playlist voor vanavond:

  1. King Gizzard & The Lizard Wizzard – Beginner’s Luck
  2. Khraungbin – Maria También
  3. Altin Gün – Kirsehir’in Gülleri
  4. Kendrick Lamar – FEAR
  5. The Killers – The Man
  6. The National – No One Else Will Be There
  7. Wand – Plum
  8. JAGD – Awkward
  9. Mooon – Surfin’ With You
  10. Bonne Aparte – Skinspilling
  11. Eefje De Visser – Scheef
  12. Mitch Rivers – Good Times
  13.  Superorganism – Everybody Wants To be Famous
  14. Equal Idiots – Toothpaste Jackie