HAEVN

HAEVN met nieuwe album naar Hedon, Paard en TivoliVredenburg

De overweldigende goede internationale reacties op het nummer Fortitude van HAEVN hebben Warner Music en de band doen besluiten om de releasedatum van het album Eyes Closed te verplaatsen van 23 februari naar 25 mei dit jaar. Fortitude is daarmee nu de officiële radio single. Hun uitverkochte show in Paradiso Amsterdam op de 23ste, oorspronkelijk bedoeld om het langverwachte album te presenteren, zal echter gewoon zoals gepland plaatsvinden.

Internationale allure
Naast het succes in hun thuisland werden Jorrit Kleijnen en Marijn van der Meer internationaal opgemerkt toen zij in auto campagnes van Volvo en BMW belandden met Where The Heart Is en Finding Out More. Inmiddels heeft ook Fortitude de Nederlandse grenzen achter zich gelaten: de track is wereldwijd al meer dan 2,5 miljoen keer gestreamd! Het nummer haalde in maar liefst 8 landen de New Music Friday playlist, waaronder in Nederland, Duitsland, Frankrijk, Italië en Turkije. De support op Spotify eindigt daar niet: Fortitude staat momenteel in Nederlandse, Franse, Duitse én Finse playlists.

The show must go on
Ondanks het verplaatsen van de releasedatum zal HAEVN tijdens de show in Paradiso alle nieuwe tracks van het album integraal ten gehore brengen, op dat moment is enkel het album dus nog niet te koop.

Eyes Closed
Het debuutalbum bestaat uit 14 tracks waarin de band muzikale verhalen vertelt over verbroken relaties, dromen najagen, hoop en vertrouwen. Uiteraard mogen op Eyes Closed bekende nummers als FortitudeFinding Out MoreBright Lights en Where The Heart Is niet ontbreken. Op het album varieert de band tussen intieme ballads en up-tempo nummers waarin de filmische melodieën onmiskenbaar verweven zijn met de warme vocalen van Marijn.

Liefhebbers van HAEVN luisteren naar Pinguin Pop en Pinguin Pluche.

LIVEDATA 23/02 Paradiso, Amsterdam (Albumpresentatie – Sold Out) 05/04 Hedon, Zwolle 07/04 Doornroosje, Nijmegen 12/04 013, Tilburg 14/04 Oosterpoort, Groningen 19/04 Paard, Den Haag 21/04 TivoliVredenburg, Utrecht