Moby

Moby brengt nieuwe single Mere Anarchy uit

Vandaag brengt Moby zijn nieuwe single Mere Anarchy uit. Het is de tweede single van het nieuwe studio album Everything Was Beautiful, and Nothing Hurt dat op 2 maart aanstaande verschijnt via V2 Records. 

Over het nieuwe album:
Everything Was Beautiful, and Nothing Hurt voelt als een gloeiend tapijt waarin Moby teruggaat naar zijn roots in soul, trip-hop en gospel. De eerste single Like A Motherless Child is een bewerking van een bekende traditional die eerder al opgenomen werd door Odetta, Lena Horne en Van Morrison en omschrijft de leegte van een kind wanneer deze gescheiden wordt van zijn ouders.

Geïnspireerd door dekenwevers uit het Midden-Oosten zijn de songs op het album niet volledig afgewerkt waardoor ze allen enkele imperfecties bevatten. Deze imperfecties kunnen klein zijn, zoals bijvoorbeeld een niet geëdit zang spoor of een missende bas lijn en symboliseren dat de enige volmaaktheid in het leven het Goddelijke is.

In 2016 bracht Moby het lovend ontvangen Porcelain: A Memoir uit, waarop zijn weg naar internationaal succes vastgelegd is. Everything Was Beautiful, and Nothing Hurt verschijnt op 2 maart via V2 Records.