Oko Yono

Belgische girlband Oko Yono op 9 maart naar Poppodium Volt

Oko Yono bundelt de krachten van Patricia Vanneste (Balthazar), Annelies van Dinter (Echo Beauty), Birsen Uçar (Hydrogen Sea) en Myrthe Luyten (Astronaute) in een bijzondere samenwerking, in het kader van Internationale Vrouwendag. Op 9 maart staan ze in Poppodium Volt te Sittard.

De inspiratie wordt gehaald uit de vrouwen rond Serge Gainsbourg. Van France Gall tot Françoise Hardy en Jane Birkin: deze dames hebben zelf óók heel fijne muziek gemaakt. Het vertrekpunt is hun muziek waaruit de kracht van deze vrouwen spreekt en deze liedjes worden op een geheel eigen wijze bewerkt totdat er soms nog maar één woord uit de originele tekst overblijft. Het resultaat is een mooie voorstelling waarin Annelies, Birsen, Myrthe & Patricia hun muzikale veelzijdigheid tonen en afwisselend de rol van frontvrouw op zich nemen.

INTERNATIONALE VROUWENDAG
Het project werd begin maart (niet geheel toevallig) vlak voor Internationale Vrouwendag gelanceerd. Het past bij het concept om de muziek juist dan naar buiten te brengen. “Vandaag de dag zijn er heel veel sterkte vrouwen in de kunstsector, maar er schort ergens nog wel iets. Het merendeel van de muziek op de radio wordt nog steeds door uitsluitend mannen gemaakt, en vrouwen die muziek maken worden nog wel eens seksistisch behandeld. Het is belangrijk dit aan te blijven kaarten. Maar het draait in de eerste plaats om de muziek.”
Live wordt Oko Yone aangevuld met een strijkerstrio, een drummer en visuals. Een zeer bijzonder project dat echt de moeite meer dan waard is!

LIVEDATUM 09/03 Poppodium Volt, Sittard