Iceage

Iceage presenteert nieuwe single en komt 5 mei naar Bitterzoet

Iceage presenteert vandaag hun nieuwe single Catch It, het is het eerste nieuwe materiaal sinds het album Plowing Into The Field of Love uit 2014 op Matador/Beggars.

Op EUROSONIC 2018 in Groningen gaf de band een zeer uitdagend optreden in VERA met veel nieuwe muziek en een nieuwe, uitgebreide live bezetting – met een violist en een saxofonist op sleeptouw – zal Iceage in de lente terugkeren voor een show op 5 mei in Bitterzoet, Amsterdam.

Het nieuwe nummer Catch It is geproduceerd door de band – Elias Bender Rønnenfelt (zang, tekst), Jakob Tvilling Pless (bas), Dan Kjær Nielsen (drums) en Johan Wieth (gitaar) – en Nis Bysted, Catch It werd volledig analoog opgenomen door Mattias Glavå in Kungsten Studios, Göteborg, Zweden. Het is een bedwelmende terugkeer voor het Deense viertal.

De poëtische teksten van Rønnenfelt peilen de diepste hoekjes van de menselijke emotie – intimiteit, verraad en contemplatie – terwijl hij zingt: “Time moves forward quickly / Moves in twenty-four-hour segments / Racing for the soul to grab chokehold”..  De bijbehorende video werd geregisseerd door Adam Hashemi en opgenomen op 8mm-film in Los Angeles. Iceage is terug!

LIVEDATA 05/05 Bitterzoet, Amsterdam 06/05 Botanique, Brussel (BE)