Frank Valenza

Frank Valenza met nieuwe EP Daze naar onder meer Gigant en Paard

In het kader van zijn nieuwe EP Daze die op 16 maart verschijnt, kondigt Frank Valenza zijn clubtour aan. Daze wordt op 17 maart gepresenteerd in Stathe, Utrecht. Als opwarmer releast de Italiaanse muzikant, momenteel woonachtig in Nederland, zijn nieuwe single Maria’s Got The Keys.

Franks Valenza groeide op in een Italiaans dorpje aan de voet van de Vesuvius, werkte als mode- designer voor Prada in Milaan en verhuisde uiteindelijk voor de liefde naar Utrecht.

In Utrecht kwam hij in contact met Simon Akkermans (Bombay, Mister & Mississippi en BINKBEATS), waarmee hij werkte aan zijn debuut-EP Launderama. Hij verzamelde bandleden om zich heen en speelde diverse shows. In 2017 dook hij opnieuw de studio in met Akkermans. Kort hierna tekende hij bij het Amsterdamse label Dox Records.

Inspiratie voor de song borrelde op tijdens een warme zomerdag afgelopen augustus in het Italiaanse plaatsje Abbadia Di Fiastra. Terwijl hij met zijn geliefde en gitaar onder een boom lag dacht hij na over de verhoudingen binnen een relatie.

Valenza over zijn nieuwe single: “Ik wilde een nummer schrijven over vrouwen die te lang moeten wachten op hun man. Ik observeer vaak hoe raar het kan zijn tussen man en vrouw. Mijn moeder was een van die vrouwen, ze deed alles voor haar man, maar hij was er daarentegen nooit voor haar. Ik groeide op met de frustratie die dit opleverde. Met dit nummer wil ik een boodschap overbrengen aan mijn moeder en alle vrouwen in soortgelijke situaties.”

Onlangs bracht Frank Valenza zijn single Worn uit, ook afkomstig van de aankomende EP. In dit nummer bewees hij eveneens een goede verhalenverteller te zijn die serieus en pijnlijke onderwerpen op een luchtige manier aankaart.

LIVEDATA 10/03 Mudboot Sessions, Bemmel 17/03 Stathe, Utrecht (EP release) 25/03 Gigant Café, Apeldoorn 05/04 Paardcafe, Den Haag 13/04 Boothill Saloon, Amersfoort 19/04 Robuust!, Middelburg 20/04 Willem Twee, Den Bosch 02/05 Burgerweeshuis Cafe, Deventer 12/05 Altstadt, Eindhoven