Muzikale Overrompeling #12: RADAR, Patat Met en T-Strijd

Onder de naam Muzikale Overrompeling vertellen wij je waar je de nieuwste, hipste, vetste en soms nog relatief onbekendste bandjes kunt zien. Elke week een fijne verzameling met de heetste tips in de lekkerste poppodia van Nederland. Laat je dus verrassen en tref bandjes voor hun grote doorbraak. Kun jij later zeggen: “Ik was er bij.”

—–

MelkwegHoe krijg jij de vetste nieuwe acts op je radar? Melkweg duikt voor jou de kroegen, buurthuizen, thuisstudio’s en oefenruimtes in op zoek naar de parels tussen de schelpen.

Ontdek nieuwe muziek tijdens RADAR! Vanaf januari 2018 maandelijks in Melkweg Upstairs.

LINE-UP
Nausica
la loye (foto)
Luka

LIVEDATUM 13/03 RADAR @ Melkweg Upstairs, Amsterdam

De VorstinHet maandelijkse evenement voor je portie nieuwe oogst aan bands uit Nederland. Een avond waarbij je niet alleen getrakteerd wordt op een zak biologische patat en een drankje, maar ook op een avond gevuld met nieuwe toffe bands.

Drie bands die op het punt staat door te breken kan je alvast checken in De Vorstin! Voor €5,- is deze Patat Met wél goed voor je. Tijdens deze editie staan The Silverfaces + Grim Tim + The Mighty Breaks op het podium. Doe mij maar een patatje met, alsjeblieft!

LINE-UP
The Silverfaces
Grim Tim
The Mighty Breaks

LIVEDATUM 16/03 Patat Met @ De Vorstin, Hilversum

Gebouw-T

T-Strijd is dè bandwedstrijd van Gebouw-T voor West-Brabant, Zeeland en Antwerpen. Op het spel staan studio-opnames, een optreden in Gebouw-T of op het Op De T Festival en nog veel meer!

T-STRIJD FINALE
Uit alle inschrijvingen zijn 16 bands gekozen die het in vier voorrondes tegen elkaar opgenomen hebben. De jurywinnaars van deze voorrondes en de winnaar van de halve finale strijden vanavond om de titel van winnaar T-Strijd 2018!

LINE-UP
LOVE COUPLE
THE HAVANAS
TWOFVCE (BE)
THERE THERE

LIVEDATUM 17/03 T-Strijd @ Gebouw-T, Bergen op Zoom

MuziekgieterijNieuwe te ontdekken pareltjes optreden in de Muziekgieterij onder de noemer TRENCH. Hiermee wil de Muziekgieterij een brug slaan tussen bands die een podium verdienen en publiek dat altijd op zoek is naar nieuwe muzikale ontdekkingen.

LINE-UP: Nordmann + support SUiT
De dagen dat rock en jazz een gespannen verhouding hadden of elkaar zelfs naar het leven stonden, liggen achter ons. Het gaat er niet langer om wat je zoal kan combineren, maar hoe goed je er in slaagt om een persoonlijke identiteit te uiten die verbonden is aan je achtergrond. Het in Gent gebaseerde Nordmann vond sinds z’n oprichting in 2012 een eigen plaats in een veranderd muzieklandschap. Meteen prikkelde de band een nieuw, jong publiek dat hongerde naar vernieuwende geluiden en spannende combinaties. Hun succesvolle deelname aan enkele wedstrijden bevestigde dat, net als de ontvangst van hun titelloze EP (2014) en debuutalbum Alarm! (2015). Afgelopen september 2017 volgde hun tweede album The Boiling Ground.

LIVEDATUM 19/03 Trench @ Muziekgieterij, Maastricht

KroepoekfabriekTijdens Nieuwe Vangst schotelen we je altijd knijtervers nieuw talent met grote potentie voor.

Dit keer zijn dat de mod brothers (en sister) PEER en Electric Company op vrijdag 6 april. Een tour vol met nieuw materiaal. Britpop in een strak, modern indiejasje!

LINE-UP
PEER
Electric Company

LIVEDATUM 06/04 Nieuwe Vangst @ De Kroepoekfabriek, Vlaardingen

Podium VictorieClub Pussycat is een hagelnieuw concept waarbij jij de kans krijgt om bands en artiesten te zien in de intieme setting van onze kleine zaal voordat ze zijn doorgebroken en alleen nog maar in ramvolle grote zalen staan te spelen. 

LINE-UP
AWKWARD i
Nele Needs A Holiday
Cookhouse

LIVEDATUM 03/05 Club Pussycat @ Podium Victorie, Alkmaar