Festival the Brave

Eerste namen voor Festival The Brave 2018 in Amsterdam

Zaterdag 25 augustus 2018 vindt de 5e editie van Festival The Brave plaats in de Fruittuin van West, onderdeel van de Tuinen van West in Amsterdam. De Fruittuin van west is een biologische fruit boomgaard met eigen restaurant, binnentuin, 1000 loslopende kippen en enkele hectaren fruitbomen. The Brave is het enige openluchtfestival in Nederland dat zich volledig richt op singer-songwriters, indie en folk. Pure, ambachtelijke muziek met echte instrumenten; een DJ kom je er niet tegen.

De eerste namen voor de 5e editie zijn nu bekend: Seafret (UK), Nathan Ball (UK), Axel Flóvent (IS), Folk Road Show (CA/AU), Callum Spencer (UK) Dutch Cassidy, Gayle Skidmore, John-Lewis Cabot, Richard Cejer en Dina Suer + Campfire Sessions. De laatste Early bird tickets zijn verkrijgbaar via www.festivalthebrave.nl/tickets

Na de laatste uitverkochte edities kijkt organisator Kaboem Productions uit naar deze jubileum editie, welke extra speciaal wordt. “‘Intiem’ kun je ook vertalen als ‘niet rendabel’. Daarom verdwijnen kleine knusse festivals om de haverklap en dat maakt ons extra trots om de vijfde editie van Festival The Brave aan te kunnen kondigen. Klein maar fuckin’ fijn!” aldus Luc Upson, mede-oprichter van Festival The Brave. Het festival heeft een internationaal karakter met acts uit verschillende landen. Daarnaast is er ook weer alle ruimte voor nieuw talent bij de Campfire Sessions en zal wederom de winnaar van de Grote Prijs van Nederland en Mooie Noten een plek krijgen in de line-up.

Het duo Seafret (UK) is één van de grotere namen tijdens Festival The Brave 2018. Na de doorbraak met debuutalbum Tell me it’s real in de UK is het nu tijd om Nederland en de rest van Europa te veroveren. Nathan Ball (UK) maakt alt-folk met een zomers en donker tintje. Amsterdam heeft in november 2017 al kennis mogen maken met zijn warme stem en stevige gitaarpartijen. Op 25 augustus 2018 komt hij terug naar Nederland en speelt hij op de MainStage tijdens Festival The Brave. Axel Flóvent maakt moderne folk en blijft niet onopgemerkt op spotify. Alleen al zijn debuut EP Forest Fire behaalde meer dan 25 miljoen streams. Deze zomer brengt Flóvent een nieuwe EP uit.

De laatste jaren is gebleken dat er een enorme behoefte is aan kleinschalige festivals in Nederland en zijn er vele initiatieven gestart. Het ontbreken aan massaliteit is verfrissend en geeft nog meer de mogelijkheid om echt van de muziek te genieten. Ondanks de laatste twee uitverkochte edities biedt The Brave dit jaar wederom ruimte aan maximaal 1200 bezoekers, zo blijft het festival intiem en kleinschalig zoals het van oorsprong bedoeld is.
De versterkte muziek op vier podia duurt tot 23:00 uur. Na afloop wordt er tot in de kleine uurtjes akoestisch gejammed bij de verschillende kampvuren op het festivalterrein.

FESTIVAL THE BRAVE
Zaterdag 25 augustus
Fruittuin van West || Tom Schreursweg 48, 1067 MC Amsterdam
Eerste namen: Seafret (UK), Nathan Ball (UK), Axel Flóvent (IS), Folk Road Show (CA/AU), Callum Spencer (UK), Dutch Cassidy, Gayle Skidmore, John-Lewis Cabot, Richard Cejer en Dina Suer & Campfire Sessions

Aanvang: 11:00 uur
Tickets: €19,50 vvk