Barry Hay's Flying V Formation

Barry Hay’s Flying V Formation naar de Gigant en Podium Victorie

Vier jaar nadat Barry Hay besloot om naast de Golden Earring een nieuw project op te starten, verscheen in mei 2016 het debuutalbum van Barry Hay’s Flying V Formation. Je zou kunnen zeggen dat het lang heeft geduurd, maar niets is minder waar als je weet dat deze formatie bestaat uit DeWolff frontman & gitarist Pablo van de Poel en de muzikanten Jan Rooymans, Daim de Rijke en Huub van Loon. Om maar te zwijgen over alle activiteiten van Barry Hay als frontman van Nederlands meest legendarische rockband.

Een aantal nummers was er al en is sinds 2012 talloze malen live gespeeld. De wens om deze en nieuwe composities op te nemen bestond al langer, maar het viel niet mee om alle agenda’s op elkaar af stemmen. In de zomer van 2015 was het moment eindelijk daar. Met Di-rect bassist Bas van Wageningen als co-producent ging Barry Hay’s Flying V Formation de Basement Studio in Den Haag in.

Over de Flying V Formation zegt Barry Hay: “De Earring is mijn hart, maar dit is lachen! Die jongens zijn steengoed, we are going to blow you away!”

Voorprogramma (Gigant & Victorie): Certain Animals
Certain Animals serveert smerige rock met een psychedelisch rafelrandje. Meerstemmig en melodieus. Het Rotterdams trio staat nog geen jaar op de planken maar weet in korte tijd al vele zieltjes te winnen.

LIVEDATUM 16/03 Gigant, Apeldoorn 17/03 Neushoorn, Leeuwarden 18/03 De Cacaofabriek, Helmond 22/03 Podium Victorie, Alkmaar 23/03 Groene Engel, Oss