Kuenta i Tambu

Kuenta i Tambu en Joey le Soldat op 29 maart naar Podium Grounds

De Nederlandse band Kuenta i Tambu maakt muziek geïnspireerd op traditionele Afro-Caribische muziek en Europese dance. De naam Kuenta i Tambu betekent in het Papiamento ‘verhalen en drums’.

Ze maken veelvuldig gebruik van uitheemse instrumenten als cajon, pandeiro, chapi en kachu, naast drums en conga’s. De groep kwam in 2005 bij elkaar na een serie van projecten aan scholen en theaters, om de muziek en cultuur van Curaçao te laten zien en ervaren. Ze treden op over de hele wereld waaronder op het North Sea Jazz Festival, Glastonbury en het New York City’s Lincoln Center for the Performing Arts. In januari 2018 gaf de band een spetterende show op Noorderslag.

Joey le Soldat
De 28-jarige rapper uit Burkina Faso is inmiddels twee solo albums verder en tourt over de hele wereld met zijn raps. In een mix van Frans en zijn moedertaal ‘Mossi’ vertelt Joey Le Soldat een urgente boodschap aan de jongeren van zijn land. Hij wil met zijn muziek meer verbintenis tussen landen en mensen creëren en gelooft dat hij met muziek alles kan bereiken.

LIVEDATUM 29/03 Podium Grounds, Rotterdam