Causes

Causes met nieuwe songs naar o.a. TivoliVredenburg, Paradiso en Paard

Causes, de band die doorbrak met de debuutsingle Teach Me How To Dance With You, brengt een nieuwe single uit en kondigt direct een tour aan. De band zal dit jaar met een nieuw album komen met daarop de huidige single Let it Rain.
Bij de single Let it Rain maakte Causes een zeer speciale video over de totstandkoming van de band die hier te bekijken is.

Vanaf vrijdag 18 mei zal Causes een aantal shows in Nederland spelen, waarbij zij veel nieuwe muziek van het aanstaande album live zullen brengen.
Dit is de eerste keer dat de band weer op tour zal gaan sinds hun volledig uitverkochte akoestische tour. Tijdens deze tour speelde de band enkel in kerken.

Causes:
De Engelse singer-songwriter Rupert Blackman verhuisde van London naar Utrecht. Op zoek naar bandleden, hing hij in 2014 een bericht op het prikbord van het conservatorium. Zo kwam hij in contact met gitarist Jan Schröder, drummer Simon Boeing-Messing en bassist Robert Pronk. Causes was geboren en daarna ging het razendsnel voor de band.Met de singe Teach Me How To Dance With You scoorde zij een enorme hit, sindsdien speelde de band op festivals als Pinkpop, Lowlands en Concert At Sea. Daarnaast tourde Causes veelvuldig langs uitverkochte zalen in binnen- en buitenland. Het tweede album van Causes wordt later dit jaar verwacht.

LIVEDATA 18/05 TivoliVredenburg, Utrecht 24/05 Doornroosje, Nijmegen 25/05 Paradiso Noord, Amsterdam 31/05 Paard, Den Haag