MEK

MEK stelt zijn nieuwe single ‘the waiting’ in een museum voor

MEK toont in zijn nieuwe single the waiting de raakvlakken tussen muziek en beeldende kunst. MEK kennen we van eerdere singles zoals Breathe, de samenwerking met Wanthanee en in See the silence neemt MEK je mee naar Antarctica.

De nieuwe single werd voorgesteld tijdens de Release Expo in het schildersatelier van beeldend kunstenaar Delphine Lebrun. Zij ging er aan de slag met de nieuwe muziek van MEK. In de clip zien we Lebrun aan het werk. Zij brengt laag na laag en kleur na kleur aan tot ze samen een geheel vormen, net zoals het nummer ontspint en laag na laag verder wordt opgebouwd. Accenten in het nummer worden weergegeven in het schilderij in de vorm van felle kleuren, reliëf en krassen.

Het arrangement en de stem van MEK nemen je mee in het nummer. Het contrast tussen het strakke ritme en de meeslepende klanken vormen samen met de clip een mooi geheel. Schilderkunst en muziek smelten samen: MEK – the waiting.

MEK werkte samen met producer Xavier Declercq (Ivy Falls, Lagüna, Sleepers’ Reign, …) en met Frederik Dejongh (JERBOA) voor de mastering.

Ga in deze TV-reportage mee van in de muziekstudio tot in het schildersatelier.

The Waiting Canvas gaat nu op rondreis en wordt eerst voorgesteld in het mudel in Deinze. Een mooi museum met werken van o.a. bekende Belgische schilders (Raoul De Keyser, Roger Raveel, Permeke, …). Ook daar zullen  de bezoekers het samenspel van muziek en beeld kunnen ervaren. De nocturne op vrijdag 18 mei 2018 is de start van de tentoonstelling, iedereen van harte welkom!