Dieter van der Westen

Dieter van der Westen presenteert nieuwe album in Paradiso

Dieter van der WestenDieter van der Westen werkte samen met Thé Lau, Bløf, Paul de Leeuw, Frank Boeijen, Ali B en Gerard van Maasakkers, om een kleine greep te doen uit zijn rijke verleden. Met de Noord-Afrikaanse groep Kasba scoorde hij een nummer één hit in Marokko. In 2016 verscheen zijn soloplaat Old Oak Tree en nu is er de eerste CD van zijn Dieter van der Westen Band: Me And You.

En eerlijk is eerlijk, dat is een prachtplaat waarop Van der Westen zijn liefde voor Americana botviert en die mengt met wereldmuziek. Negen zeer geslaagde eigen nummers en een traditional (Jesse James). Van der Westen is behalve een goede schrijver een begenadigd zanger en zijn band is, met uitblinker Joost Abbel op dobro en banjo, van Amerikaanse klasse. Me And You is een van de grote verrassingen van 2018.

Tracklisting Me And You

  1. Driving Home
  2. Me And You
  3. Lay Me Down
  4. Come Come Come
  5. Miss You More
  6. Sometimes
  7. Heart Of Mine
  8. Jesse James
  9. Take Me Higher
  10. Where I belong.

LIVEDATA 15/04 Paradiso, Amsterdam (cd presentatie) 05/05 Bevrijdingsfestival Mainstage, Amsterdam 09/05 Burgerweeshuis, Deventer 11/05 Rozenknopje, Eindhoven 13/05 Rollende Keukens, Amsterdam 20/05 Meimarkt, Tilburg 01/08 De Parade, Utrecht 11/08 Zandstock Festival, ’t Zand 31/08 De Parade, Amsterdam