Lindi Ortega

Lindi Ortega met nieuw album naar TivoliVredenburg en Paradiso

De Canadese Americana-artieste Lindi Ortega speelt op 21 juni in TivoliVredenburg te Utrecht als support van Jason Isbell and the 400 Unit en 29 juni in Paradiso te Amsterdam. De show staat in het teken haar nieuwe album Liberty, wat eerder deze maand is verschenen. De kaartverkoop voor deze shows is reeds gestart.

Lindi Ortega’s stem lijkt gemaakt voor het Americana genre. Van warme en ontroerende stukken tot ferme uithalen, niet voor niets wordt haar stem omschreven als een combinatie van Dolly Parton, Johnny Cash en Emmylou Harris.

Toch is het niet alleen country wat de klok slaat bij Lindi Ortega. Waar ze op haar vorige platen al regelmatig invloeden uit de indie en rock & roll te horen waren, komt op Liberty haar voorliefde voor de western-filmmuziek van Ennio Morricone sterk naar voren.

Lindi Ortega begint haar muzikale carrière in 2000 en debuteert een jaar later met The Taste of Forbidden Fruit. Single Nothing at All wordt direct gebruikt voor een grote reclamecampagne. Op haar indrukkende live cv staan tours met Noah and the Whale, Kevin Costner & The Modern West en Keane.

LIVEDATA 21/06 TivoliVredenburg, Utrecht (als support van Jason Isbell and the 400 Unit) 29/06 Paradiso, Amsterdam