The Asteroids Galaxy Tour

Clipprimeur: The Asteroids Galaxy Tour – Surrender

In 2007 ontmoette producer en songwriter Lars Iversen zangeres Mette Lindberg in de muziekscene in Kopenhagen. Hij viel meteen voor haar ongewone, ongetrainde stem en expressieve persoonlijkheid. Lars’ vorige band ‘NU’ was net uit elkaar – hij was teruggekeerd uit Londen en was op zoek naar iets nieuws. Met een handvol nummers op zijn computer kwamen Lars en Mette samen waarna de twee een intense zomer doorbrachten in muzikale symbiose in het oude appartement van Lars in Nørrebro, Kopenhagen, met behulp van een kleine thuisstudio-opstelling. Het resultaat was een reeks originele en onderscheidende popliedjes die een EP (Around the Bend EP) en uiteindelijk het debuutalbum van het duo, Fruit, voortbrachten.

Dit bleek de ontstaansgeschiedenis van The Asteroids Galaxy Tour te zijn, en geen van beiden stelde zich voor dat ze twee jaar later een van de grootste internationale muzikale successen van Denemarken zouden worden, door overal ter wereld shows uit te verkopen.

De Asteroids Galaxy Tour keerde op 23 maart terug met nieuwe muziek. Surrender is de eerste single in een reeks van meerdere, die uiteindelijk in een album zullen worden verzameld. Surrender is ook de eerste release van de band sinds hun laatste album Bring Us Together in 2014. En vandaag wordt de nieuwe videoclip gepresenteerd.

Met hun eerste single Surrender doet The Asteroids Galaxy Tour het tempo een beetje naar beneden, waardoor een luchtig universum ontstaat met een soort intensiteit en intimiteit die nog nooit van hen is gehoord. Het nummer is een swingende symbiose van moderne minimalistische pop en R&B, bijeengehouden door de unieke zang van Mette. De teksten zijn gecentreerd rond emoties als tegenslag, verdriet en eenzaamheid en herinneren eraan dat, zelfs als je je het meest verloren voelt en je op wilt geven, er nog altijd hoop is.