THE LIFE I LIVE

#301 Patrick Klerkx / The Life I Live 2018

The Life I Live in Den Haag, de opvolger van de Haagse KoninginneNach, tovert op 26 en 27 april de binnenstad om tot een gratis festivalterrein waar kwaliteitsmuziek de boventoon voert. Het stadscentrum wordt ingedeeld in diverse muziekdorpen die ieder een eigen klankkleur vertegenwoordigen. Ondanks de 200.000 bezoekers blijft de sfeer intiem door de relatief kleinschalige muziekdorpen. Daarnaast vinden er ook optredens plaats binnen de aangelegen horecalocaties.”

Zo staat er in het persbericht en zo is het! Wie de popgeschiedenis een beetje kent, weet dat Den Haag een naam heeft op te houden. Het was in de hofstad waar de vaderlandse muziekscene in de jaren zestig tot bloei kwam. Een van de bands die de hofstad aan zijn reputatie van beatstad #1 hielp was Q65. De punkpioniers leverden in 1966 een belangrijke bijdrage aan de Hollands rockcanon met The Life I Live, dat terecht door de festivalorganisatie is geadopteerd als naam voor misschien wel het belangrijkste muziekfestijn binnen de Haagse stadsgrenzen. Golden Earring en Shocking Blue mogen dan internationaal bekender zijn, onderschat de ‘Kjoe’ niet. De gezaghebbende site allmusic.com noemt de band’ ‘one of Europe’s best kept starcaliber musical secrets’. De zelfde site spreekt van Den haag als ‘the Liverpool of The Netherlands’ En zo is het.

Op www.2018.thelifilive.nl vind je alles wat je wilt en moet weten over het festival, maar een aantal zaken willen we toch graag hier aanstippen. Zoals de datum. The Life I Live 2018 vindt plaats op 26 en 27 april. Er is die dagen veel meer te beleven dan muziek alleen, maar daar willen we ons toch even op concentreren. Welgeteld komen er 62 acts naar de stad achter de duinen. Een greep uit het aanbod zie je hieronder in de lijst, die een van de mensen achter de schermen, Patrick Klerkx speciaal voor ons heeft samengesteld na met klem te hebben geprotesteerd dat 25 toch eigenlijk te weinig is. De genoemde nummers hoor je de hele week door en natuurlijk ook tijdens het interview dat onze Bazz met Patrick had over het GRATIS Haagse muziekfestijn.

Luister naar de Bazz op de Buzz special over The Life I Live 2018 met Patrick Klerkx op zaterdag 21/4 om 19.00 uur of op donderdag 25/4 om 22.00 uur.

25 acts die te zien zullen zijn op The Life I Live 2018.

  1. EUT – Bad Sweet Pony
  2. Tim Knol – Going Places
  3. Kraantje Pappie – Ow
  4. Bon Voyage Organisation – Schenzen V (radio edit)
  5. Gallowstreet – DeLorean Cowboy
  6. Dr. Meraki – Shopped Out
  7. Evil Empire Orchestra – Black Mamba
  8. Pete Philly – Favorite Song
  9. Son Mieux – Easy
  10. The Lumes – Anguish
  11. The Yawpers – Mon Dieu
  12. Death Alley – Black Magick Boogieland
  13. Brutus – All Along
  14. The Homesick – The best part of being young is falling in love with jesus
  15. Marc O’Reilly – Dollar
  16. Los Paja Brava – Naiden
  17. The Howlin’ – Harmful
  18. Roxeanne Hazes & Thijs Boontjes Dans- en Showorkest – Ballade van de Moord
  19. Luminize – Fuck You
  20. Koffie – Hard Times
  21. Andy Frasco – Blame it on the Pussy
  22. Kel Assouf – Tikounen
  23. L’Chaim – Gadje Gadje
  24. Marc O’Reilly – You NevThe Homesick – Gucci Gucci