Cirrus Minor

Groningse Cirrus Minor komt met self-titled debuut EP

Na hun eerste single Poison, die al via Never Mind the Hype uit kwam, komt het Groningse Cirrus Minor vrijdag 20 april met een EP met daarop maar liefst 7 songs! De drie heren (Kevin Bos, Bram Vink en Lars Spijkervet) zijn in juli 2017 voor het eerst bij elkaar gekomen om eens “lekker te jammen” met de insteek “we zien wel wat het wordt,” maar na een paar jams stond de eerste song al in de steigers en besloten ze om vaker bijeen te komen. De band werd niet lang daarna gevormd, met daarbij een ‘aan geniaal grensend’ plan om zo snel mogelijk wereldberoemd te worden, waarna ze keihard hebben gewerkt aan hun eerste EP.

De sound van Cirrus Minor doet denken aan die van bands als Queens of the Stoneage en Triggerfinger, maar ondanks deze invloeden wordt er veel speelruimte over gehouden om toch een zeer eigen geluid te creëren. Zo staan er op de EP een aantal stevige ‘beuknummers’ die worden afgewisseld met dansbare en bijna ‘poppy’ songs welke zijn aangevuld met hier en daar wat maatschappij kritische teksten.

Om de release van hun eerste EP te vieren hebben de heren van Cirrus Minor een videoclip gemaakt bij de song Eyes on the Prize.

Tracklisting Cirrus Minor

  1. Who are we?
  2. Poison
  3. Eyes on the Prize
  4. Creepin’
  5. Skin on Skin
  6. The Toll
  7. All my Needs