Trixie Whitley

Trixie Whitley aankomende week naar LantarenVenster en Muziekgieterij

Trixie Whitley(solo) komt naar LantarenVenster te Rotterdam en de Muziekgieterij te Maastricht! Whitley (1987) kreeg als dochter van wijlen singer-songwriter Chris Whitley de muzikale kwaliteiten met de paplepel ingegoten. Ze leefde sinds haar vroege jeugd in diverse studio’s en tourbussen, pendelend tussen New York en geboortestad Gent, en werd in volledig in de muziek ondergedompeld.

Trixie’s eigen carrière kwam in 2010 in een stroomversnelling na toetreding tot Black Dub, de illustere supergroep van sterproducer en muzikant Daniel Lanois, met ook bassist Daryl Johnson en de befaamde jazzdrummer Brian Blade. Na enkele solo EP’s (ze werkte o.a. samen met Meshell Ndegeocello) bracht ze in 2013 haar langverwachte debuutalbum Fourth Corner uit met behulp van producer Thomas Bartlett, die eerder samenwerkte met Antony & The Johnsons, Rufus Wainwright en The National. Dit debuut werd in 2015 opgevolgd met het prachtige album Porta Bohemica en niet veel later verscheen Sway (2016) met nog niet eerder uitgebrachte nummers en een aantal sterke live-opnamen. Whitley’s derde plaat Lacuna komt binnenkort uit. Ze schreef alle muziek in een studio in Brooklyn, New York en nam op met Run The Jewels-producer Little Shalimar.

Met haar fenomenale stem en natuurlijke charme balanceert de singer-songwriter ergens tussen gospel, bloedstollende soul en krassende blues. Het ene moment klein en breekbaar, om niet veel later uit te barsten in een rauwe euforie.

Support LantarenVenster: St. Solaire
Support Muziekgieterij: Aicha Cherif

LIVEDATA 03/05 LantarenVenster, Rotterdam 04/05 Muziekgieterij, Maastricht 06/05 Ancienne Belgique, Brussel (BE)