Muzikale Overrompeling #20: Club Pussycat, Local Heroes en Radar

Onder de naam Muzikale Overrompeling vertellen wij je waar je de nieuwste, hipste, vetste en soms nog relatief onbekendste bandjes kunt zien. Elke week een fijne verzameling met de heetste tips in de lekkerste poppodia van Nederland. Laat je dus verrassen en tref bandjes voor hun grote doorbraak. Kun jij later zeggen: “Ik was er bij.”

—–

Podium VictorieClub Pussycat is een hagelnieuw concept waarbij jij de kans krijgt om bands en artiesten te zien in de intieme setting van onze kleine zaal voordat ze zijn doorgebroken en alleen nog maar in ramvolle grote zalen staan te spelen. 

LINE-UP
AWKWARD i
Nele Needs A Holiday
Cookhouse

LIVEDATUM 03/05 Club Pussycat @ Podium Victorie, Alkmaar

Poppodium VoltPoppodium Volt is er voor het lokale talent. In samenwerking met Butterfly Moves organiseert Volt Local Heroes. Hiermee bieden we onze lokale helden en vrienden een podium dat ze verdienen. Deze keer worden het café en de kleine zaal ingezet. Voor slechts een kleine bijdrage kun je de hele avond genieten van het beste uit de eigen kweekvijver.

LINE-UP
Walden
DJ set Morose
Crazy Cult Road Show
Morose
The Ten Bells

LIVEDATUM 04/05 Local Heroes @ Poppodium Volt, Sittard

GigantGeïnspireerd door Bon Iver, Feist en Patrick Watson schrijft Rotterdamse singer-songwriter Lisa Lukaszczyk liedjes en creëert samen met haar band Luka een harmonische sfeer die je laat wegdromen.

Na hun eerste EP Change of Seasons werken ze nu toe naar hun debuutplaat.

LIVEDATUM 06/05 Luka @ Muziekcafe / Podium Gigant, Apeldoorn (Gratis)

MelkwegHoe krijg jij de vetste nieuwe artiesten op je radar? Melkweg duikt voor jou de kroegen, buurthuizen, thuisstudio’s en oefenruimtes in op zoek naar de parels tussen de schelpen. Ontdek de nieuwe lichting Nederlandse acts tijdens RADAR. Maandelijks in Melkweg Upstairs.

Er zijn drie acts door Melkweg geselecteerd die al goed naam aan het maken zijn in de Nederlandse muziekindustrie:

LINE-UP
Akula Rhythm Band – Luka van de Poel, drummer van DeWolff.
Don Melody Club
Surf Aid-Kit (foto)

LIVEDATUM 08/05 RADAR @ Melkweg, Amsterdam

Podium GroundsHiphop Café biedt een ontmoetingsplek voor Rotterdamse hiphopliefhebbers. Elke editie draaien lokale dj’s de dikste tracks en komen bekende namen en opkomende talenten uit de scene langs.

Hiphop Café is dé plek waar je andere ‘hiphopheads’ kan ontmoeten, netwerken met diverse spelers uit de industrie, maar ook nieuw talent kunt ontdekken.

LIVEDATUM 10/05 Hiphop Café @ Podium Grounds, Rotterdam (Gratis)

MetropoolDokter Watjes is een dwarse band uit het oosten van het land. Rock, surf en discopunk in je moerstaal. Teksten zijn kritisch, eigenzinnig en uiterst zinvol. Vaak met humor, maar ook wel eens zonder.
Dokter Watjes speelde op festivals als de Zwarte Cross, Eurosonic Noorderslag, Festyland, Mañana Mañana, BAM Festival en Jannarok. Het tweede studioalbum van Dokter Watjes komt uit op 12 mei 2018. En ja, dat belooft wat….

LIVEDATUM 12/05 Dokter Watjes (EP Release) @ Metropool, Hengelo

Gebouw-TDe T-Sessies zijn een natuurlijke broedplaats van nieuw talent. Veel muzikanten staan te trappelen om door te spelen, maar een podium ontbreekt. Speel je een instrument, zing of rap je en wil je graag een keer met anderen spelen onder leiding van ervaren muzikanten? Kom dan langs bij de all-round jamsessie van Gebouw-T: T-Sessie.

Er worden verschillende stijlen gespeeld, zoals blues, funk, pop en rock. Iedereen is welkom om mee te spelen, gevorderd of beginnend! Uiteraard ben je ook als bezoeker van harte welkom om de bands te ondersteunen en aantemoedigen of gewoon simpelweg te genieten van de muziek!

LIVEDATUM 12/05 T-Sessies @ Gebouw-T, Bergen op Zoom (Gratis)

PatronaatWell boys and girls it is time to wrap up another season of good times with The Irrational Library presents

We are going to close of the season with some old friends and some new. So we hope to see you all for our last get down of 2017/18. We sure have had some great nights and The Irrational Library appreciates as always when you show up and (keep your mouth shut). So till the 12th of May, check out these 3 fine bands!

LINE-UP
The Koalaz
Tom Catnip
Shady Greys

LIVEDATUM 12/05 The Irrational Library @ Patronaat, Haarlem (Gratis)

TivoliVredenburgWoensdag 16 mei, vlak voor het Britse showcasefestival The Great Escape, staan opkomende, internationale popartiesten voor het eerst in Utrecht tijdens de achtste editie van showcase-avond DiCE!

Deze editie pakken we het iets anders aan: de avond vindt plaats in EKKO, met drie acts op het programma.

LINE-UP
Bad Sounds
Brooke Bentham
Ruby Empress

LIVEDATUM 16/05 DiCE @ Ekko, Utrecht

PaardMet een ongetwijfeld goor repetitiehok in het Gentse, een vette groove en nog vettigere gitaren, maken de titanen van RHEA vuile rock according to the book.

• “RHEA is ready for brilliant ideas.” – Humo
• “The best Belpop of the moment” – De Morgen
• “The Royal Blood of Ghent.” – Studio Brussel
• “They can do it all, these gentlemen” – 3voor12

LIVEDATUM 17/05 RHEA @ Paard Café, Den Haag (Gratis)

De VorstinHet maandelijkse evenement voor je portie nieuwe oogst aan bands uit Nederland.

Je wordt niet alleen getrakteerd op een zak biologische patat en een drankje, maar ook op een avond gevuld met drie bands die op het punt staat door te breken! Voor €5,- is deze Patat Met wél goed voor je.

LINE-UP
Nachtschade
Backgammon
Blue Marble de friettent

LIVEDATUM 18/05 Patat Met @ De Vorstin, Hilversum

KroepoekfabriekOp 25 mei opnieuw een Tokoloko. We gaan dit keer vol gas. Mettertijd wordt de gehele line-up bekend gemaakt. Tokoloko is hoe dan ook gratis toegankelijk, dus: bandje kijken, biertje drinken!

LINE-UP
Speakeasy
The Great Hurricane Escape
Dad’s Amaryllo
Tin Man Syndrome

LIVEDATUM 25/05 Tokoloko @ De Kroepoekfabriek, Vlaardingen (Gratis)

HedonElke maand organiseert het Zwols Songwritersgilde o.l.v. Esther Groenenberg een open mic. Eerder werkte het gilde altijd met selectie vooraf, maar sinds februari is de opzet verandert. Iedereen kan meedoen en de drempel is laag. Om 20:00 uur begint de inschrijving. Bij 8 aanmeldingen sluit de inschrijving en om 21:00 uur begint de open mic. Elke deelnemer kan 2 liedjes laten horen.

LIVEDATUM 30/05 Open Mic @ Hedon, Zwolle (Gratis)