Ruben Hein

Ruben Hein binnenkort live o.a. naar Paard, Patronaat, Hedon en victorie

Het nieuwe album van Ruben Hein is begin februari van dit jaar verschenen. Zijn derde studioalbum draagt de titel Groundwork Rising. En zijn nieuwste album brengt hem terug naar de basis, waar het eigenlijk om draait, zijn stem en de piano.

Het is nog vroeg in het jaar, maar Ruben Hein heeft al verschillende hoogtepunten op zijn naam staan. Zo staat hij op 20 januari op het Noorderslag festival en is hij deelnemer bij het immens populaire programma ‘Wie Is De Mol’. Zijn muzikale ontwikkeling bracht hem langs een hoop verschillende genres, stijlen en grootheden. Deze weg bracht hem bij verschillende awards, veel geprezen albums en uitverkochte shows.

Ruben Hein nam ruim vier jaar de tijd om de juiste richting van zijn komende album Groundwork Rising te bepalen, na het succes van EP Dressed Up uit 2014. In deze periode ging hij onder andere mee op tournee met de Engelse band Fink. Diens frontman Fin moedigde hem aan om op een andere manier naar muziek te kijken en zichzelf muzikaal uit te dagen door de onderbelichte kanten in hemzelf op te zoeken. Ruben nam dat advies ter harte en vertrok vervolgens naar een afgelegen locatie in de bossen, met slechts een oude rode piano tot zijn beschikking. Groundwork Rising is in alle opzichten een stap vooruit naar het begin.

LIVEDATA 11/05 Paard, Den Haag 12/05 Patronaat, Haarlem 13/05 Bird, Rotterdam 17/05 Hedon, Zwolle 23/05 Paradox, Tilburg 25/05 Gebr. de Nobel, Leiden 26/05 Victorie, Alkmaar 27/05 Jazz Boz, Bergen op Zoom 15/07 North Sea Jazz Festival, Rotterdam