Hardstyle Pianist

Hardstyle Pianist met combi van klassiek & dance o.a. naar Melkweg en Hedon

De afgelopen paar maanden heeft de Zwolse Jisk Lieftink, beter bekend als de Hardstyle Pianist, niet stilgezeten. Hij werkte aan zijn aankomende debuut EP en trad op tijdens Hard Bass in een uitverkocht Gelredome. Ook maakte hij samen met pianovriend Ramon een happy hardcore piano mashup die viral ging.

De klassiek geschoolde Jisk Lieftink, de man achter de Hardstyle Pianist, bezoekt in zijn vrije tijd hardcore en hardstyle dancefeesten en startte anderhalf jaar geleden met een Youtubekanaal en Facebookpagina waarop hij piano-arrangementen van bekende hardstylehits ten gehore brengt. Al snel werd de pianist niet alleen door vele fans, maar ook door de dance-industrie omarmd.

Op 3 mei zijn twee singles en videoclips uitgekomen, te weten de klassieke versie van Coone’s hit Faye, met vocals van David Spekter, en de track die de Hardstyle Pianist maakte met Enemy Contact, getiteld Eternity, met vocals van Sewy.

De klassieke versie van Faye is meteen ook de eerste single die uitkomt van de aankomende debuut EP van de Hardstyle Pianist en zijn Hardstyle Pianist Orchestra. “We hebben ervoor gekozen om enkele tracks van de EP in diverse stappen te releasen, later volgt uiteraard ook de volledige EP. Deze is dan te vinden op alle grote online muziekplatformen”, aldus Lieftink. “Ik ben heel trots op wat we tot nu toe hebben bereikt en ik ben superdankbaar voor de support vanuit iedereen uit de hardstyle scene en daarbuiten. Het is echt zo mooi om te zien dat ik met mijn klassieke arrangementen van bekende dancehits aan de ene kant vooral jongere mensen bereik die letterlijk nog nooit een viool hebben gezien, en aan de andere kant mensen die de hardstyle- of dancemuziek nog niet kennen.”

LIVEDATA 05/05 Melkweg Amsterdam 11/05 Luxor Live, Arnhem 25/05 Hedon Zwolle