Donnerwetter

Donnerwetter brengt nieuwe EP ‘The Boy with the Joker Gun’ uit op 19 mei

DonnerwetterOp zaterdag 19 mei presenteert Donnerwetter de nieuwe EP The Boy With The Joker Gun tijdens het bacchanaal/eigen festival Donnerwetter Day 2018 aan het publiek. Voor The Boy With The Joker Gun is Donnerwetter de studio ingedoken bij zuiderbuur Staf Verbeeck, bekend van zijn samenwerkingen met onder andere Opeth, Triggerfinger en Moby.

“The Boy With The Joker Gun” is volgens frontman Rocco Ostermann een ode aan de zelfliefde, de zelfrealisatie van de mens die we kunnen en mogen zijn. Maar nog meer is de EP “een reis door de wereld die karaktervorming heet. Het gaat over verlokkingen, over open durven staan, over persoonlijke ontwikkeling, soms ook langs diepe dalen, langs afgronden met daarin de likkende vlammen van gedachtenvuurzeeën. Ook over de welhaast ontnuchterende simpele processen die zich in je laboratorium der verbeelding, je hersenen afspelen. Over levensvreugde die in je lijf de sprinklerinstallatie activeert en endorfine en confetti door je lijf spuit.”, aldus Ostermann.

Donnerwetter Day 2018
Tijdens de derde editie van Donnerwetter Day op zaterdag 19 mei in Luxor Live te Arnhem zal de band The Boy With The Joker Gun met een speciale set presenteren aan het publiek: om 01:00u ’s nachts zal Donnerwetter samen met het het strijkkwartet van Het Gelders Orkest en fluitist Sinan Arat een aantal van de nieuwe tracks ten gehore brengen. Donnerwetter Day is de ode van de band aan Bacchus, de Griekse godheid van de wijn en geestdrift. Tijdens een bijna 24-uurs durend festival worden all denkbare kunstdisciplines bij elkaar gebracht en met elkaar gecombineerd. Dat alles wordt vooraf gegaan met een gezamenlijk diner voor bezoekers, kunstenaars en muzikanten. Dit jaar zullen – naast Donnerwetter zelf – onder andere Herman Brusselmans, Nausica, Nordmann, Gummbah & Leonard Bedaux, Storksky, Friture Le Gloryhole, Daan Gielis, #MeToo snoezelmuur en Broken Toaster Records met ‘Let’s Make A Shit Show’ acte de presence geven. Het volledige programma is te vinden op luxorlive.nl/agenda/donnerwetter-day-2018.

Donnerwetter is de absolute eigenheimer van de Nederlandse muziek, in een hokje proppen is vrijwel onmogelijk. Het geluid van de band gaat van psychedelische roots met het venijn van punk over naar intense rock met surf-invloeden en van overduidelijke hints naar eighties synthwave tot donkere, romantische invloeden die alle haren in je nek overeind doen staan. Live is de band niet anders dan indrukwekkend te noemen, meerdere malen is de performance van Donnerwetter al vergeleken met die van Wilco, MGMT, White Denim, The Cramps, Grizzly Bear en Nick Cave.

De band bracht in 2014 hun gelijknamige debuutalbum uit en verder nog de single Dance. Het tweede album, Pavlov Beauty Saloon, is uitgebracht in 2016 en bereikte daarmee zelfs de 18e plaats in de Album Top 100. Opvolger The Boy With The Joker Gun gaat bijna feilloos verder waar de band gebleven is en concentreert zich in een zin gezegd rondom een onderwerp waar velen van ons zich mee bezighouden: hoe ver durf je te gaan terwijl je je afvraagt ‘How far can too far go?’.