grote prijs

Winnaars van de Grote Prijs van Nederland 2018 zijn bekend

Na acht spannende maanden zijn de winnaars van de Grote Prijs van Nederland bekend. In Paradiso geven de zes finalisten in de categorie singer-songwriter en bands/electronics echt alles om de jury te overtuigen. Uiteindelijk winnen respectievelijk Glenn Foreman en Amartey de finale van de Grote Prijs. Glenn springt er met zijn natuurlijke performance skills ver bovenuit en Amartey wint met zijn liveact dat staat als een huis. De publieksfavorieten zijn Laura Sjin (SSW) en Foxlane (BA/E). 

Uit de honderden aanmeldingen selecteerde de jury in september per genre 20 deelnemers. Zes deelnemers, per genre, wisten één van de schaarse finale plekken te winnen.

Juryvoorzitter Erroll Antonie over Glenn Foreman: ” Glenn is een geboren performer en zijn creativiteit is zijn grootste kwaliteit. Er ligt een wereld voor hem open!

Amartey wint de bands/electronics finale. De jury zegt: “Amartey brengt een energieke liveshow en hij is klaar voor het grote werk!

Gisteravond vond de finale hiphop plaats in de Melkweg. Rey Tranquilo won de juryprijs en Auraphilly was publieksfavoriet. .

De winnaars winnen o.a. een werkbudget van € 3000 en tailor-made na-traject met een Grote Prijs manager, optredens, studiotijd in de Wisseloord Studio’s en vele andere tools om te groeien als artiest.