North West Walls

Vijfde editie North West Walls met zes street art kunstenaars van internationaal topniveau

Rock Werchter pakt dit jaar weer met een bijzonder sterke line-up uit. En dat geldt ook voor North West Walls, het street art festival dat zijn thuis heeft in het Festivalpark. De werken van vorig jaar die momenteel de metershoge containerconstructies sieren, worden dra in een neutrale kleur overschilderd. Curator Arne Quinze heeft -voor de inmiddels vijfde editie van North West Walls- weer zes street art kunstenaars van internationaal topniveau gestrikt.

Bik Ismo (Puerto Rico), Joram Roukes (Nederland), Adele Renault (België), Mantra (Frankrijk), Mohamed L’Ghacham (Marokko/Spanje) & Hyuro (Argentinië) realiseren de komende maand hun wall. Vanaf Rock Werchter zijn hun werken één jaar lang te bewonderen in het Festivalpark.

Rock Werchter had in het verleden al bewezen dat kunst op een festival werken kan. Met North West Walls kreeg het festival er in 2014 een geweldige kunstbeleving bij. North West Walls is een artistiek project met grote ambitie. Het is een landschapsbaken dat ook buiten de festivalperiode te bewonderen is in het Festivalpark. Een installatie van permanente aard. En toch is ze dat ook niet. Want North West Walls ziet er elk jaar weer anders uit. Arne Quinze, curator van het street art festival, tracht de aandacht te vestigen op het nut van diversiteit in onze publieke ruimtes. Hij wil mensen aanzetten om creatiever en bewuster om te gaan met de omgeving waarin ze leven. Met North West Walls brengt hij de internationale wereld van de street art naar Werchter. North West Walls is inmiddels al aan zijn vijfde editie toe. Alexandre Orion (BRA), Astro (FR), Bezt Etam (PL), Case Ma’Claim (DE), Defo (BE), Deih (ESP), Fintan Magee (AU), Gamma Acosta (US), Hoxxoh (US), Jarus (CAN), Jen Zie (BE), Low Bros (DE), Lula Goce (ESP), Martin Ron (ARG), Nosego (US), Nychos (AT), Phlegm (UK), Pichi & Avo (ESP), Pixel Pancho (IT), ROA (BE), Smates (BE), Smug (UK) en Telmo Miel (NL) namen reeds deel aan North West Walls.

Rock Werchter
Vier dagen, vier podia. Met de grootste headliners, jonge wolven, felle rockers, straffe singer-songwriters, urban vibes, de vetste beats. Rock Werchter programmeert met grote overtuiging over alle genres heen. Het grootste zomerfestival van België vindt dit jaar plaats van donderdag 5 juli tot en met zondag 8 juli. De omstandigheden zijn uitzonderlijk en optimaal. Rock Werchter is een unieke belevenis. Een line-up van wereldklasse: jawel. Lekker eten en drinken: check. Techniek en productie: top. Comfort: prima. Tenten op het niveau van de beste concertzalen: aanwezig. Festivalgevoel: omnipresent. Rock Werchter is een meermaals bekroonde, internationale topper.

Rock Werchter 2018, dat zijn Pearl Jam, Arctic Monkeys, Queens Of The Stone Age, The Killers, Nick Cave And The Bad Seeds en Gorillaz. Maar ook London Grammar, Jack White, Eels, Post Malone, Russ, Noel Gallagher’s High Flying Birds, Snow Patrol, The Script, Ben Howard en Khalid. Dat zijn vooral nog veel meer klinkende namen. 97 in totaal. Het volledige programma is hier te consulteren.

Tickets voor Rock Werchter zijn te koop via ticketmaster.be en proximusgoformusic.be. Dagtickets voor zaterdag 7 juli en dagtickets voor zondag 8 juli zijn uitverkocht. Dagtickets voor de andere festivaldagen evenals combitickets voor de gehele duur van het festival zijn nog in verkoop.