EUT

Muzikale Overrompeling #23: Pop-Up Nights, Tokoloko en Open Mic

Onder de naam Muzikale Overrompeling vertellen wij je waar je de nieuwste, hipste, vetste en soms nog relatief onbekendste bandjes kunt zien. Elke week een fijne verzameling met de heetste tips in de lekkerste poppodia van Nederland. Laat je dus verrassen en tref bandjes voor hun grote doorbraak. Kun jij later zeggen: “Ik was er bij.”

—–

MetropoolPop-Up Nights – an event hosted by the ArtEZ Popacademy

Drie avonden live bands, drie avonden studenten van de Popacademie van het ArtEZ Conservatorium Enschede. Professionele muzikanten in opleiding die laten zien welke ontwikkeling zij doormaken tijdens hun HBO-studie. Van 1een 2e jaars bands die laten horen waarom veelzijdigheid een absolute must is voor de toekomst, tot 4e jaars bands die juist laten zien dat ze die veelzijdigheid beheersen en nu juist specialiseren in raggende rock, verrassende songwriting en catchy Nederlandstalige popmuziek. Overweeg jij een studie aan het conservatorium? Ben je op zoek naar zeer getalenteerde nieuwe professionals of heb je gewoon zin in een te gek concert? Kom dan naar de Pop-Up Nights op 17, 23 en 24 mei!

Voor studenten van ArtEZ is de entree gratis op vertoon van je ArtEZ studentenkaart.

LIVEDATA 23+24/05 Metropool, Hengelo

KroepoekfabriekOp 25 mei opnieuw een Tokoloko. We gaan dit keer vol gas. Mettertijd wordt de gehele line-up bekend gemaakt. Tokoloko is hoe dan ook gratis toegankelijk, dus: bandje kijken, biertje drinken!

LINE-UP
Speakeasy
The Great Hurricane Escape
Dad’s Amaryllo
Tin Man Syndrome

LIVEDATUM 25/05 Tokoloko @ De Kroepoekfabriek, Vlaardingen (Gratis)

HedonElke maand organiseert het Zwols Songwritersgilde o.l.v. Esther Groenenberg een open mic. Eerder werkte het gilde altijd met selectie vooraf, maar sinds februari is de opzet verandert. Iedereen kan meedoen en de drempel is laag. Om 20:00 uur begint de inschrijving. Bij 8 aanmeldingen sluit de inschrijving en om 21:00 uur begint de open mic. Elke deelnemer kan 2 liedjes laten horen.

LIVEDATUM 30/05 Open Mic @ Hedon, Zwolle (Gratis)

Poppodium 013Op 30 mei bereikt Tilburg’s Got Talent haar hoogtepunt. Tijdens deze afsluitende avond in 013 strijden de beste groepen van verschillende opleidingen in Tilburg om de TGT-award na eerder op hun eigen school al hebben bewezen zeer getalenteerd te zijn!

Afgelopen maanden zijn leerlingen bezig om hun talenten te ontwikkelen via workshops en clinics. Daarnaast zijn jongeren bezig met het bouwen van decor, PR en met licht & geluid. Bureau CiST en de afdeling Sportontwikkeling van de gemeente Tilburg zetten zich samen in om activiteiten op het gebied van sport en cultuur op te zetten.

De jury bestaat dit jaar uit Hans vd Hurk (Fontys-Rockacademie) en Han Snijders (ROC-KCM). Daarnaast zal niemand minder dan Joel Domingos jurylid zijn en het publiek trakteren op een fantastische performance.

LIVEDATUM 30/05 Tilburg’s Got Talent @ 013 Poppodium, Tilburg

PatronaatNa een toffe eerste editie in de Vorstin in Hilversum trekt Club 3voor12Noord-Holland door naar de volgende locatie: ons aller Patronaat in Haarlem. Vrijdag 1 juni komen Hot Chicks, Donna Blue en MORADO een feestje bouwen in Zaal 3 aldaar.

LINE-UP
Hot Chicks
Donna Blue
MORADO

LIVEDATUM 01/06 Club 3voor12 @ Patronaat, Haarlem

PaardDe Nederlandse rockband Kid Harlequin heeft onlangs hun derde fantastische album uitgebracht met hun allereerste single genaamd ITCH!

Het werd gelanceerd met twee grote album-releases in Amsterdam en Rotterdam aan het einde van 2016. Dit was ook de eerste keer dat Kid Harlequin beschikbaar was op vinylplaten. Hun jaar eindigde ook met een knaller ter ondersteuning van Alter bridge en Placebo in de Heineken Music Hall en de Ziggo-koepel tijdens de aftershows.

LIVEDATUM 01/06 Paardcafé, Den Haag (Gratis)

Poppodium VoltDe eindshowcase van Popsport Limburg, hét coachingsprogramma voor jonge, talentvolle muzikanten vindt zaterdag 2 juni plaats in Poppodium Volt, Sittard! De Popsport deelnemers hebben in de afgelopen vijf maanden diverse muzikale en zakelijke workshops gevolgd, shows gegeven en opgenomen. Tijdens deze eindshowcase zullen ze laten zien aan publiek en trajectcoaches wie hier het meeste van heeft opgestoken!

Op zaterdag 2 juni zullen 4 producers, 3 bands, 1 duo en 1 rapper hun kunsten laten zien op het podium van Volt. Uiteindelijk zullen de twee deelnemers die de meeste vooruitgang geboekt hebben doorgaan naar Popsport Landelijk…

Al met al dus genoeg reden om deze lokale talenten te supporten!

LIVEDATUM 02/06 Eindshowcase Popsport Limburg @ Poppodium Volt, Sittard

GigantIn de vijf jaar dat de indierockband bestaat, heeft The Hubschrauber uit Nijmegen twee EP’s uitgebracht, veel opgetreden en eindeloos aan hun materiaal gesleuteld, maar nu is de tijd rijp voor een langspeler.

Debuutalbum Kepler-186f -genoemd naar de eerste bestaande planeet met dezelfde leefomstandigheden als de aarde- is klaar, en nu is het zaak om zoveel mogelijk mensen kennis te laten maken met de schoonheid ervan.

LIVEDATUM The Hubschrauber @ Podium Gigant, Apeldoorn (Gratis)

TivoliVredenburgOp woensdag 6 juni vaardigen alle kunstvakopleidingen verspreid over het hele land één act af die komt spelen tijdens Future Sounds: Nederlandse Pop Academie on Stage!

De Nederlandse Pop Academie trekt nu een jaar met zes andere kunstvakopleidingen gezamenlijk op in enkele muziekproducties, genaamd ROC Roadtrip. De laatste wapenfeiten waren twee showcase-avonden tijdens Eursonic Noorderslag 2018.

LINE-UP
Syta & Marije
Jeanne
SSugaRR
Dierenbos
EL BO
Lies Ahead
Luigino & The Big Ass Children

LIVEDATUM 06/06 Future Sounds presenteert ROC Roadtrip @ TivoliVredenburg, Utrecht (Gratis)

Podium VictorieClub Pussycat is een hagelnieuw concept waarbij jij de kans krijgt om bands en artiesten te zien in de intieme setting van onze kleine zaal voordat ze zijn doorgebroken en alleen nog maar in ramvolle grote zalen staan te spelen.
DJ: Young Wolf/Poptrash
Host: PP Fischer

LINE-UP
Charmless i
Dirk.
Tape Toy

LIVEDATUM 07/06 Club Pussycat @ Podium Victorie, Alkmaar

MelkwegHoe krijg jij de vetste nieuwe artiesten op je radar? Melkweg duikt voor jou de kroegen, buurthuizen, thuisstudio’s en oefenruimtes in op zoek naar de parels tussen de schelpen. Ontdek de nieuwe lichting Nederlandse acts tijdens RADAR. Maandelijks in Melkweg Upstairs.

Er zijn drie acts door Melkweg geselecteerd die al goed naam aan het maken zijn in de Nederlandse muziekindustrie.

LINE-UP
Ruv
Carpets
Millennials

LIVEDATUM 12/06 RADAR @ Melkweg, Amsterdam

De VorstinHet maandelijkse evenement voor je portie nieuwe oogst aan bands uit Nederland.

Een avond waarbij je niet alleen getrakteerd wordt op een zak biologische patat en een drankje, maar ook op een avond gevuld met nieuwe toffe bands. Deze keer zijn dat EUT, Figgie en Morado! Voor €5,- is deze Patat Met wél goed voor je.

LINE-UP
EUT (Foto)
Figgie
Morado

LIVEDATUM 15/06 Patat Met @ De Vorstin, Hilversum

Gebouw-TDe T-Sessies zijn een natuurlijke broedplaats van nieuw talent. Veel muzikanten staan te trappelen om door te spelen, maar een podium ontbreekt. Speel je een instrument, zing of rap je en wil je graag een keer met anderen spelen onder leiding van ervaren muzikanten? Kom dan langs bij de all-round jamsessie van Gebouw-T: T-Sessie.

Er worden verschillende stijlen gespeeld, zoals blues, funk, pop en rock. Iedereen is welkom om mee te spelen, gevorderd of beginnend! Uiteraard ben je ook als bezoeker van harte welkom om de bands te ondersteunen en aantemoedigen of gewoon simpelweg te genieten van de muziek!

LIVEDATUM 17/07 T-Sessies @ Gebouw-T, Bergen op Zoom (Gratis)