Young Art Festival

Eerste namen Young Art Festival 2018 o.a. Jagd, Fata Boom en Nana Adjoa

Young Art Festival vindt dit jaar op 20 en 21 juli plaats in Park Westerhout te Beverwijk. Een onvergetelijk weekend voor alle leeftijden en een muzikale ontdekkingsreis waar ook theater, film, beeldende kunst, tekst en goed eten niet ontbreken. De eerste namen zijn Zwart Licht, Nana Adjoa, Jagd, Nordmann, DIRK., Fata Boom en Nemsis.

Tickets voor Young Art Festival 2018 koop je hier!

Zwart Licht
Ze komen naar Young Art Festival en ze komen hard! Na een winterslaap van meer dan vier jaar zijn Hayzee, Akwasi en Leeroy terug met de formatie Zwart Licht! De drie lieten in 2017 al van zich horen met de track Geen Manieren en in 2018 verschijnt het vierde album van de de groep genaamd Bliksem.

Fata Boom
FATA BOOM is een explosief trio dat met hun uitstraling en teksten een middelvinger opsteekt tegen het normale, tegen de hokjes en vaste norm. Keiharde, trippy elektro hiphop en een verbazingwekkende entourage, een naam om te onthouden!

Nana Adjoa
De muziek van deze multi-getalenteerde artiest in een hokje plaatsen, is een uitdaging. De sterke nummers voelen verrassend en origineel door de verschillende kleurrijke diepe sounds en grooves. Deze brengen je soms even terug naar Britse triphop uit de nineties maar zijn gelijk te herkennen aan Nana Adjoa’s eigenzinnige warme stem. Een stem die compacte poëtische teksten bezingt, die samen met de sounds de dieptes in duiken en vragen stellen, zonder een moment zwaarmoedig te worden.

Nemsis
De volgende naam die we mogen verwelkomen op Young Art Festival 2018 is NEMSIS! Dé grote winnaar van de Rob Acda Award en zeker een band die je de komende tijd in de gaten moet houden.

Meer namen: Jagd, Nordmann en DIRK.
De vierkoppige, Amsterdamse band Jagd domineerde in 2017 de Popronde en nam in januari Groningen over tijdens Noorderslag. Noem het lekker harde indie, georganiseerde punk, of new wave on speed. Wat het ook is, het is in ieder geval hard en dansbaar. Het Belgische Nordmann is met elektrisch geladen intensiteit én explosief potentieel een furieuze rockband. Ze brengen een sound vol verbeelding en suggestiviteit, spanning en ontlading. Belgische buurman DIRK. zorgt met zijn venijnige Slacker Rock voor een grijns niet niet meer van je gezicht gaat. Wees klaar voor keihard maar strak gitaarspel en onweerstaanbare baspartijen.

YOUNG ART FESTIVAL
Young Art Festival vindt elke zomer plaats in Park Westerhout in Beverwijk. Een onvergetelijk weekend en een muzikale ontdekkingsreis waar ook theater, film, beeldende kunst, tekst en goed eten niet ontbreken. Maar het is meer! Young Art Festival is een belevenis, een plek voor inspirerende ontmoetingen met een nieuwe generatie artiesten en kunstenaars. Vele acts, die sinds 2004 bij Young Art Festival hebben opgetreden, vonden hun weg naar het grote publiek.