Donnerwetter

Donnerwetter dropt nieuwe clip ‘All Due To The Dopamine Drop’

Donnerwetter dropt spiksplinternieuwe video van All Due To The Dopamine Drop, gemaakt door kunstenares Louise Te Poele en afkomstig van de net nieuw uitgebrachte EP The Boy With The Joker Gun.

Afgelopen weekend heeft Donnerwetter de nieuwe EP The Boy With The Joker Gun tijdens het bacchanaal/eigen festival Donnerwetter Day 2018 aan het publiek gepresenteerd middels een zeer bijzonder optreden met het strijkkwartet van Het Gelders Orkest en fluitist Sinan Arat. Voor de opnames is de band de studio ingedoken bij zuiderbuur Staf Verbeeck, bekend van zijn samenwerkingen met onder andere Opeth, Triggerfinger en Moby. All Due To The Dopamine Drop is de tweede single van de EP; de clip is in samenwerking met kunstenares in vier dagen tijd in een mobiele studio opgenomen, waarbij nietsvermoedende voorbijgangers voor de camera werden gevraagd om hun medewerking.

Donnerwetter is de absolute eigenheimer van de Nederlandse muziek, in een hokje proppen is vrijwel onmogelijk. Het geluid van de band gaat van psychedelische roots met het venijn van punk over naar intense rock met surf-invloeden en van overduidelijke hints naar eighties synthwave tot donkere, romantische invloeden die alle haren in je nek overeind doen staan. Live is de band niet anders dan indrukwekkend te noemen, meerdere malen is de performance van Donnerwetter al vergeleken met die van Wilco, MGMT, White Denim, The Cramps, Grizzly Bear en Nick Cave.

De band bracht in 2014 hun gelijknamige debuutalbum uit en verder nog de single Dance. Het tweede album, Pavlov Beauty Saloon, is uitgebracht in 2016 en bereikte daarmee zelfs de 18eplaats in de Album Top 100. Opvolger The Boy With The Joker Gun gaat bijna feilloos verder waar de band gebleven is en concentreert zich in een zin gezegd rondom een onderwerp waar velen van ons zich mee bezighouden: hoe ver durf je te gaan terwijl je je afvraagt ‘How far can too far go?’.

De fysieke EP is verkrijgbaar via de online shop van Plato/Concerto.

LIVEDATA 09/06 Effect Festival, Den Bosch 16/06 Oerol – De Vijfpoort, Terschelling 17/06 Oerol – De Vijfpoort, Terschelling 05/10 Oefenbunker, Landgraaf 13/10 Brouwpodium Bossche Brouwers aan de Vaart, Den Bosch 19/10 Bibelot, Dordrecht 10/11 Cacaofabriek, Helmond