Sniester

Sniester 2018 groeit middels vijfde editie uit tot landelijk festival

Zomers weer; enthousiaste bezoekers; een geweldige sfeer en zo’n 80 shows op 16 fraaie podia in het Haagse Popdistrict hebben het driedaagse festival Sniester afgelopen weekend definitief op de Nederlandse festivalkaart gezet. De vijfde editie die van vrijdag 25 mei tot en met gisteren duurde, trok dit jaar voor het eerst ook opvallend veel bezoekers van buiten de regio.

Check hier de sfeerimpressie van Sniester 2018.

Mede-organisator Marco Bijsterbosch: “Zojuist ging op kantoor een fles champagne open om het mooie weekend te vieren. Het zomerse weer van afgelopen weekend was natuurlijk de chocola op de slagroom op de kers van de Sniestertaart. We hebben met een groot team een heel jaar hard gewerkt om afgelopen editie tot het succes te maken die het geworden is. Niet alleen zijn er méér bezoekers naar ons feestje gekomen; dit jaar waren er ook opvallend veel Sniestergangers van buiten de regio Den Haag en Zuid-Holland. Dat betekent dus dat Sniester dit jaar echt een landelijk festival is geworden.”

Hoogtepunten waren er te over. Bijsterbosch: “Ja, dan noem ik allereerst de gelukkige gezichten van de bezoekers die vrijdag en zaterdag nog tot diep in de nacht volop stonden te dansen en te feesten. Maar ik heb ook zoveel toffe shows gezien. Omdat Sniester op 16 locaties werd gehouden was elk optreden steeds een totaal andere beleving. Het ene moment stond ik te genieten van The BellRays in het geairconditioneerde Paard; het volgende begaf ik me ineens in de zweterige kelder van The Grey Space waar La Jungle drumstokken stond te versplinteren. Fantastisch! Er viel veel te ontdekken. Sniester was spannend, eigenwijs en avontuurlijk; de vonk sprong van artiesten op het publiek over en vice versa. Uiteraard wil ik ook Sniester Junior noemen dat gisteren op de Grote Markt plaatsvond, speciaal voor kinderen. Tijdens deze Dag Dat Kattenkwaad Mag konden ze bijvoorbeeld crowdsurfen; zich uitleven tijdens een waterballonnengevecht of skelter racen op een vol terras.”

Op deze vijfde editie van Sniester stonden in de Haagse binnenstad enkele gearriveerde maar vooral veel nieuwe, spannende, veelbelovende acts uit binnen- en buitenland op de planken zoals Millionaire, The Charm The Fury, The BellRays, Intergalactic Lovers, Orgel Vreten, Afterpartees, Luwten, Tusky, AWKWARD i, Arp Frique, Iguana Death Cult, It It Anita, Sean Koch, Fata Boom, Nordmann en nog ruim 60 andere artiesten. Nederlandse rocksensatie DI-RECT gaf vrijdagavond bovendien een nu al legendarisch intiem surprise-optreden in het Paardcafé voor een kleine groep uitzinnige festivalbezoekers en was daar zelf erg over te spreken.