Mikefest Unplugged

Jazzcafé Dizzy te Rotterdam Rockt met Mikefest Unplugged

Jazzcafé Dizzy programmeert op 9 juni eens een keer iets anders dan Jazz, namelijk rock, zij het dan wel akoestisch. Het is een idee bedacht door Dikke Mike die na het succes van Mikefest in Bar3 en Mikefest 4.0 in Eurotrash United besloot om mensen eens flink uit hun comfort zone te trekken met een showcase festival genaamd Mikefest Unplugged. Gelukkig vond Hanyo Oosterom, de programmeur, het is fantastisch idee en wilde hij graag zijn medewerking verlenen.

Het vergt natuurlijk een heel andere benadering van de songs en geeft een heel andere sfeer als bands die normaal zwaar versterkt op het podium staan nu ineens alles akoestisch moeten gaan spelen. Om deze sfeer nog beter tot zijn recht te laten komen is er gekozen voor het oudste en bekendste Jazzcafé van Rotterdam. Het café is recentelijk overgenomen door Mustafa Cingoz, maar bestaat al sinds 1977. Toevallig is dat ook het geboortejaar van Dikke Mike.

Het festival zal plaatsvinden op 9 juni en vangt aan om 19:00 uur. 5 Rotterdamse rockacts zullen elk een half uur laten zien en horen hoe hun liederen klinken in een akoestisch jasje. Voor deze avond heeft Dikke Mike de volgende 5 top acts verzameld: El Fatso, Claychild, No Return, Spacebar en The Legendary Orchestra Of Love en DJ Thomcat draait de hele avond aan elkaar met een aangepast repertoire aan plaatjes. Een geweldige avond die je slechts voor 2.50 kunt meemaken.