Blackbird

Blackbird kondigt debuut EP aan & release nieuwe single ‘The One’

BlackbirdZojuist kondigde de Nederlandse zangeres Blackbird de release van haar eerste EP One Of The Wild Ones aan. Het nieuws wordt vergezeld door de nieuwe video bij haar huidige single, The One. De EP is vanaf 15 juni beschikbaar, op de vooravond van haar optreden op het Pinkpop festival.

The One vertelt het verhaal over iemand die graag in z’n eentje de hele wereld wil ontdekken en afreist naar de meest inspirerende plekken, maar na een tijd toch beseft al die momenten het liefst te willen delen met die ene speciale persoon. Maar bestaat die perfecte liefde? En ben je dan nog steeds zo vrij? Het is een thema waar de Limburgse zangeres graag mee speelt. Naast The One zal de EP ook haar andere twee singles Wicked Song en Lost In The Middle bevatten, samen met twee niet eerder uitgebrachte tracks.

One Of The Wild Ones gaat over de wereld willen zien en je verliezen in avonturen.” aldus Merel Koman, zoals Blackbird in het dagelijkse leven heet.  “Over nieuwe mensen ontmoeten, roadtrips, zingen bij kampvuur en dansen tot in het diepst van de nacht onder de sterrenhemel. Mijn liedjes gaan over de zoektocht naar geluk, genieten van vrijheid, het uitstellen van levenskeuzes, reizen, gebroken liefdes, nieuwe liefdes. Als alles kan, en alles mag, wat wil je dan het allerliefst? Dat vraagstuk fascineert me.”

De video is van de hand van fotografe en videomaker Sanja Marušić. Marušić nam ook de vorige twee video’s voor Blackbird voor haar rekening en weet het gevoel van de liedjes in de kern te vangen: vintage, zomers, kleurrijk, filmisch, dromerig en edgy. De video is opgenomen in Amsterdam, in het Amstelpark en op een dakterras in de Jordaan. Maar het had overal op de wereld gefilmd kunnen zijn. Door de bloemenzee en de strakblauwe lucht weet je één ding zeker, het wordt een zwoele zomer.

LIVEDATA 09/06 Artis Zoomeravond, Amsterdam 15/06 Podium Steck, Delft 17/06 Pinkpop, Landgraaf 28/06 Waterpop, Wateringen 10/08 Zomerparkfeest, Venlo 26/08 Strawberry Fields Festival, Dedemsvaart 07/09 Oldenzaal Muzikaal