Welcome To The Village

Welcome to The Village 2018: volgens Jacco Gardner móet je deze acts kennen

Toen Jacco Gardner in 2015 Welcome to The Village opende wisten we het zeker: dit is een match made in heaven! Begin dit jaar vroegen we hem om drie aanstormende, niet te missen bands uit zijn netwerk mee te nemen. Acts waarvan hij vindt dat jij daarmee móet kennis maken. En man, wat een parels neemt hij mee!

Jacco brengt The Mauskovic Dance Band (NL), Melange (SP) en L’Éclair (ZWI) naar Welcome to The Village 2018. En als kers op de taart treedt hij zelf ook nog eens op met zijn eigen band Bruxas (POR). Lees hieronder meer over de bands, check zijn motivatie en luister vooral naar wat je deze zomer kunt verwachten.

The Mauskovic Dance Band
Festivalweides worden omver geploegd, popzalen zweten als nooit tevoren en iedere show komen er meer razend enthousiaste fans bij. Jacco Gardner stelt je voor aan The Mauskovic Dance Band, opgezet door Amsterdammer Nicola Mauskovic; producer, multi-instrumentalist en drummer van Jacco Gardner in samenwerking met niets minder dan Eerie Wanda. Los gaan zul je als deze ontzettend hete afrobeat met Caribische invloeden door de speakers pompt. Met een dikke toef new wave en disco on top wordt dit enorm dansen geblazen.

Melange
Ogen dicht en genieten: als het bijzonder frisse ruimteschip Melange eenmaal opstijgt, is er geen houden meer aan. Stap in die space-flight naar de zevende hemel, waar je hoofd constant knikt, je voeten meetikken op de beat en je schouders ongemerkt heen en weer wiegen. De sexy Spanjaarden mengen hun heerlijke psychedelische grooves met folk-invloeden en dromerige zanglijnen. Eind vorig jaar brachten deze vijf vrienden hun album Viento Bravo uit: een progressieve plaat vol hypnotiserende gitaren, catchy basloopjes en frisse riffs. De perfecte soundtrack voor een ruimtereis naar hogere sferen, die je overigens prima met beide benen op de grond kunt afleggen. Is het al zomer?

L’Éclair
Als Tame Impala de afslag richting disco niet had genomen, klonken ze een beetje als L’Éclair. Wát een lekkere retro sound brengen deze Zwitsers naar ons festivaldorp. Ze klinken als de eerste zonnestralen van het jaar: je wil weer naar buiten, genieten van de warmte en met vrienden een koud biertje opentrekken. L’Éclair neemt je bij de hand met laid-back grooves, opgefleurd met catchy riffjes en een smooth psychedelisch geluid. Hun vuurtje raakte aangewakkerd door bezoekjes van NL’s trots Altin Gün en Mauskovic Dance Band aan Genève, waar L’Éclair deel uitmaakt van een te gekke underground scene. Niet gek dus, dat ze Jacco Gardner’s producer Jasper Geluk omarmden voor hun tweede album Polymoods.

Bruxas
Het geesteskind van Jacco Gardner en zijn drummer Nic Mauskovic: Bruxas. Kneiterfijne space-jams, geboren in Portugal, gedoopt in wereldmuziek en grootgebracht met funky elektro. De bandgenoten begonnen eigenlijk per toeval aan Bruxas. Het tweetal zou in Portugal jammen in het huis van Jacco’s vader, maar vergaten de hihat mee te nemen. Noodgedwongen experimenteerde het duo erop los met een drumcomputer en tien dagen later ontstond dit vrije en gevarieerde meesterwerk. De goed ontvangen EP Más Profundo is groovy, dansbaar en oprecht ontzettend lekker om naar te luisteren. Op het podium worden Jacco en Nic bijgestaan door percussionist Tienson van Jungle by Night: nog meer dansen!

Welcome To The Village 2018
19+20+21+22 juli @ Groene Ster, Leeuwarden