The Cubical

Muzikale Overrompeling #25: Future Sounds, Indie in Town en Club Pussycat

Onder de naam Muzikale Overrompeling vertellen wij je waar je de nieuwste, hipste, vetste en soms nog relatief onbekendste bandjes kunt zien. Elke week een fijne verzameling met de heetste tips in de lekkerste poppodia van Nederland. Laat je dus verrassen en tref bandjes voor hun grote doorbraak. Kun jij later zeggen: “Ik was er bij.”

—–

TivoliVredenburgOp woensdag 6 juni vaardigen alle kunstvakopleidingen verspreid over het hele land één act af die komt spelen tijdens Future Sounds: Nederlandse Pop Academie on Stage!

De Nederlandse Pop Academie trekt nu een jaar met zes andere kunstvakopleidingen gezamenlijk op in enkele muziekproducties, genaamd ROC Roadtrip. De laatste wapenfeiten waren twee showcase-avonden tijdens Eursonic Noorderslag 2018.

LINE-UP
Syta & Marije
Jeanne
SSugaRR
Dierenbos
EL BO
Lies Ahead
Luigino & The Big Ass Children

LIVEDATUM 06/06 Future Sounds presenteert ROC Roadtrip @ TivoliVredenburg, Utrecht (Gratis)

SugarfactoryIndie In Town is terug op 7 juni met Kita Menari + NEMSIS + Phoam + Glenn Foreman + DJ Young Wolf + kunstexpo Melcher Oosterman.

Kunstexpositie: Melcher Oosterman
Melcher Oosterman is een kunstenaar/illustrator uit Rotterdam. Zijn werk bestaat vooral uit tragische en humoristische karakters die stiekem als een soort zelfportret fungeren.

LINE-UP
Kita Menari
NEMSIS
Phoam
Glenn Foreman
DJ Young Wolf

LIVEDATUM 07/06 Indie In Town @ Sugarfactory, Amsterdam

Podium VictorieClub Pussycat is een hagelnieuw concept waarbij jij de kans krijgt om bands en artiesten te zien in de intieme setting van onze kleine zaal voordat ze zijn doorgebroken en alleen nog maar in ramvolle grote zalen staan te spelen.
DJ: Young Wolf/Poptrash
Host: PP Fischer

LINE-UP
Charmless i
Dirk.
Tape Toy

LIVEDATUM 07/06 Club Pussycat @ Podium Victorie, Alkmaar

PatronaatDeze avond is de Slotviering van Haarlemse PopScene On Tour, seizoen 2017/2018. Voor u spelen 6 van de 13 dit seizoen deelnemende Haarlemse startende bands, daartoe uitgekozen door de eigenaren van de kroegen waarin ze van oktober t.m mei, bij maar liefst 136 optredens, meters maakten!

Het was een goed derde seizoen: de cafés waren goed gevuld, met enthousiast publiek, de winnaar van de Rob Acda Award NEMSIS, deed mee aan HPSOT, en dat gold ook voor Operation Hurricane, dat net als zij op Bevrijdingspop stond.

LIVEDATUM 09/06 Haarlemse PopScene On Tour @ Patronaat, Haarlem

GigantMeadowlake is een jonge band, ontstaan uit vriendschap. Hun krachtige mix van goede indiesongsomvat in een dikke deken van gitaar en echo belooft wat voor de toekomst. De band klinktbij vlagen rustig als Beach House en dan intens als The National.

Met de single Nova heeft Meadowlake laten zien “dat er nog veel meer finesses in het grootsebandgeluid schuilen” (- OOR).

LIVEDATUM 10/06 Meadowlake @ Podium Gigant, Apeldoorn Gratis)

HedonTijdens deze editie van Hedon Academy staat het onderwerp ‘songwriting’ centraal. Vanuit het Songwriters Gilde, onder leiding van Esther Groenenberg, leer je alles wat je moet weten over songwriting. Wanneer je als artiest zijnde vastloopt op dit creatieve proces of geen idee hebt waar je moet beginnen, kan deze Academy goed van pas komen om je verder te helpen!

Hoofdgast deze avond is Stephanie Struijk, voorheen bekend als Stevie Ann.

LIVEDATUM 12/06 Hedon Academy @ Hedon, Zwolle

MelkwegHoe krijg jij de vetste nieuwe artiesten op je radar? Melkweg duikt voor jou de kroegen, buurthuizen, thuisstudio’s en oefenruimtes in op zoek naar de parels tussen de schelpen. Ontdek de nieuwe lichting Nederlandse acts tijdens RADAR. Maandelijks in Melkweg Upstairs.

Er zijn drie acts door Melkweg geselecteerd die al goed naam aan het maken zijn in de Nederlandse muziekindustrie.

LINE-UP
Ruv
Carpets
Millennials

LIVEDATUM 12/06 RADAR @ Melkweg, Amsterdam

PaardThe Cubical (Foto) have toured all over the bloody world taking in the USA, UK, Australia, Germany, Norway, France, Belgium, Spain, Ireland, Holland, Denmark, Czech Republic along the way playing alongside the likes of Bob Dylan, Mark Lanegan, Kiss, The Black Lips, Kelley Stoltz, Blondie, Chris Isaak and The Magic Band to name but a few.

LIVEDATUM 14/06 The Cubical @ Paardcafé, Den Haag (Gratis)

De VorstinHet maandelijkse evenement voor je portie nieuwe oogst aan bands uit Nederland.

Een avond waarbij je niet alleen getrakteerd wordt op een zak biologische patat en een drankje, maar ook op een avond gevuld met nieuwe toffe bands. Deze keer zijn dat EUT, Figgie en Morado! Voor €5,- is deze Patat Met wél goed voor je.

LINE-UP
EUT
Figgie
Morado

LIVEDATUM 15/06 Patat Met @ De Vorstin, Hilversum

Gebouw-TDe T-Sessies zijn een natuurlijke broedplaats van nieuw talent. Veel muzikanten staan te trappelen om door te spelen, maar een podium ontbreekt. Speel je een instrument, zing of rap je en wil je graag een keer met anderen spelen onder leiding van ervaren muzikanten? Kom dan langs bij de all-round jamsessie van Gebouw-T: T-Sessie.

Er worden verschillende stijlen gespeeld, zoals blues, funk, pop en rock. Iedereen is welkom om mee te spelen, gevorderd of beginnend! Uiteraard ben je ook als bezoeker van harte welkom om de bands te ondersteunen en aantemoedigen of gewoon simpelweg te genieten van de muziek!

LIVEDATUM 17/07 T-Sessies @ Gebouw-T, Bergen op Zoom (Gratis)

MetropoolOp deze avond geeft Casper Bongers (drums) zijn afstudeerconcert van het ArtEZ Conservatorium. Met zijn drie bands die zorgen voor een afwisselende avond.

Deel 1: Afstudeergedeelte met de 3 bands binnen een uur
| Korte pauze |
Deel 2: Nog twee volledige sets met Diggeth & Vault.

LIVEDATUM 20/06 Metropool @ Saxionzaal, Enschede

KroepoekfabriekOp donderdag 21 juni organiseert Zang & MuziekCentrum Vlaardingen (ZMC) haar voorspeelavond in De Kroepoekfabriek.

Op deze avond zullen de leerlingen al hun kunsten laten zien op zijn of haar instrument. Het hele jaar hebben zij keihard gewerkt aan de nummers waarbij hun passie ligt, bands en vocal groups gevormd en zelfs eigen nummers geschreven. Een avond vol talent die je niet mag missen! Het toegangsbewijs kost 6.00 euro en is geldig voor beide groepen (de hele voorspeelavond).

LIVEDATUM 21/06 De Kroepoekfabriek, Vlaardingen

Poppodium VoltPoppodium Volt is er voor het lokale talent. In samenwerking met Butterfly Moves organiseert Volt Local Heroes. Hiermee bieden we onze lokale helden en vrienden een podium dat ze verdienen. Deze keer worden het café en de kleine zaal ingezet. Voor slechts een kleine bijdrage kun je de hele avond genieten van het beste uit de eigen kweekvijver.

LINE-UP
Two and a Half Pennies
Young Collective
Stompin’ Grounds
Velosso

LIVEDATUM 14/09 Local Heroes @ Poppodium Volt, Sittard