Garrison

Muzikale Overrompeling #27: Hedon presents, Open Stage en Spelen voor de Grap

Onder de naam Muzikale Overrompeling vertellen wij je waar je de nieuwste, hipste, vetste en soms nog relatief onbekendste bandjes kunt zien. Elke week een fijne verzameling met de heetste tips in de lekkerste poppodia van Nederland. Laat je dus verrassen en tref bandjes voor hun grote doorbraak. Kun jij later zeggen: “Ik was er bij.”

—–

MetropoolOp deze avond geeft Casper Bongers (drums) zijn afstudeerconcert van het ArtEZ Conservatorium. Met zijn drie bands die zorgen voor een afwisselende avond.

Deel 1: Afstudeergedeelte met de 3 bands binnen een uur
| Korte pauze |
Deel 2: Nog twee volledige sets met Diggeth & Vault.

LIVEDATUM 20/06 Metropool @ Saxionzaal, Enschede

KroepoekfabriekOp donderdag 21 juni organiseert Zang & MuziekCentrum Vlaardingen (ZMC) haar voorspeelavond in De Kroepoekfabriek.

Op deze avond zullen de leerlingen al hun kunsten laten zien op zijn of haar instrument. Het hele jaar hebben zij keihard gewerkt aan de nummers waarbij hun passie ligt, bands en vocal groups gevormd en zelfs eigen nummers geschreven. Een avond vol talent die je niet mag missen! Het toegangsbewijs kost 6.00 euro en is geldig voor beide groepen (de hele voorspeelavond).

LIVEDATUM 21/06 De Kroepoekfabriek, Vlaardingen

De VorstinIn samenwerking met NH GOOI radio LIVE: Essential SIX presenteert Podium De Vorstin we een heerlijke funk & soul avond met jong talent! Deze avond zijn niemand minder dan FunkanizersSupermoon en Samora (video) bij ons te gast.

Funkanizers blies ons tijdens Eurosonic Noorderslag omver en Supermoon stond kort geleden al in onze zaal als voorprogramma van the legendary Average White Band! Kortom: dit wordt een hele toffe avond! En Samora is dé nieuwste reggae sensatie met dikke meeslepende grooves.

LIVEDATUM 23/06 Podium De Vorstin, Hilversum

HedonOnder de noemer Hedon presents opent Hedon iedere laatste zondag van de maand haar deuren om de nieuwste acts uit de kop van Overijssel te presenteren. Hiervoor zoeken we altijd een mooie combinatie van acts waarbij de één zo uit de oefenruimte kan komen rollen terwijl een ander op het punt van doorbreken staat.

Drie acts voor de prijs van nul met een winwin situatie voor zowel de artiest, als voor jou. De band kan lekker spelen, genieten en (meer) podiumervaring opdoen en jij ontdekt nieuwe acts uit eigen regio als eerste!

LINE-UP
Derailed Revolution
Spyker
Garrison (foto)

LIVEDATUM 24/06 Hedon presents @ Hedon, Zwolle (Gratis)

GigantHet Belgische Seagulls bestaat uit twee creatieve broers die met hun muziek een relaxte chill-out sfeer opwekken. De jonge surfers uit Oostende zijn gewapend met zelfgemaakte gitaren, mondharmonica, stompbox en tal van percussie-instrumenten en brengen zonnige, aanstekelijke surfpop met een eigenwijze twist.

De jonge band won afgelopen jaar de muziekwedstrijd ‘Golfbreekers’ en stond ook al op het podium van Leffinge Leuren, de Paulusfeesten, Surfblend Camps en tal van andere festivals, waar ze het voorprogramma verzorgden van o.a. Equal Idiots, Chadwick Stokes, Tomorrows Tulips en Uberdope.

LIVEDATUM 24/06 Podium Gigant, Apeldoorn (Gratis)

TivoliVredenburgRabo Open Stage – The Intimate Sessions vindt iedere tweede woensdag van de maand plaats in de centrale hal naast Café Het Gegeven Paard. Tijdens Rabo Open Stage – The Intimate Sessions vullen verschillende singer-songwriters de avond met hun mooiste liedjes in een intieme setting. De avonden zijn vrij toegankelijk.

LINE-UP
Steelstreet
Froukje Veenstra

LIVEDATUM 27/07 The Intimate Sessions @ TivoliVredenburg, Utrecht (Gratis)

SugarfactoryOp donderdag 28 juni is GRAP Amsterdam weer terug met Spelen voor de GRAP in Sugarfactory! Spelen voor de GRAP is het podium voor nieuw muzikaal talent uit Amsterdam. De line-up van deze avond bestaat uit FOSS, Sam Solo en Léléman & Thierry.

LINE-UP
FOSS
Sam Solo
Léléman & Thierry

LIVEDATUM 28/06 Spelen voor de GRAP @ Sugarfactory, Amsterdam

PaardThe Shady Greys (foto) are an Amsterdam based dirty blues-garage duo with a lo-fi approach, using only a cajon and feet played percussions (no drums). They’re all about rough guitar riffs, raw vocals and high energy.

Since their debut in 2012, they’ve played live shows all over the country and some abroad – anything from the empty bar to the 650 people sold out venue.

LIVEDATUM 29/06 Paard, Den Haag (Gratis)

Podium VictorieCLUB PUSSYCAT: WHAT’S NEW?
Club Pussycat is een hagelnieuw concept waarbij jij de kans krijgt om bands en artiesten te zien in de intieme setting van onze kleine zaal voordat ze zijn doorgebroken en alleen nog maar in ramvolle grote zalen staan te spelen.

LINE-UP
Anna-Rose
Waltzburg
Feng Suave

LIVEDATUM 05/07 Club Pussycat @ Podium Victorie, Alkmaar

Gebouw-TVan 12 juli t/m 16 augustus kun je na afloop van het Palm Parkies concert op het Wilhelminaveld in Gebouw-T genieten van een GRATIS ZOMERCONCERT!

PAARDEKOOPER
Bas Paardekooper and the Blew Crue werd opgericht in 2007. Frontman Bas Paardekooper (1981) bracht zichzelf, geïnspireerd na het horen van Jimi Hendrix’ “Hey Joe”, op elfjarige leeftijd de beginselen van het gitaarspel bij. Gesteund door zijn ouders ontwikkelde Bas zijn spel en groeide de passie voor het instrument dat inmiddels onlosmakelijk is verbonden met de naam “Bas Paardekooper”.

LIVEDATUM 12/07 Gebouw-T, Bergen op Zoom

Poppodium VoltPoppodium Volt is er voor het lokale talent. In samenwerking met Butterfly Moves organiseert Volt Local Heroes. Hiermee bieden we onze lokale helden en vrienden een podium dat ze verdienen. Deze keer worden het café en de kleine zaal ingezet. Voor slechts een kleine bijdrage kun je de hele avond genieten van het beste uit de eigen kweekvijver.

LINE-UP
Two and a Half Pennies
Young Collective
Stompin’ Grounds
Velosso

LIVEDATUM 14/09 Local Heroes @ Poppodium Volt, Sittard